”Work from home” va continua şi în 2021. Vechea normalitate privind modul de lucru nu va mai exista

”Work from home” va continua si in 2021. Vechea normalitate privind modul de lucru nu va mai exista

“Work from home” este noua normalitate şi va continua şi în 2021, iar soluţiile digitale vor sprijini munca la distanţă în anii următori, arată Wizrom Software, dezvoltator şi integrator de software de business.

”Munca remote este, la ora actuală, o normalitate pentru majoritatea covârşitoare a organizaţiilor globale, iar acest trend va continua şi în următorii doi-trei ani”, consideră Wizrom Software, unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi integratori de software de business din România.

Dezvoltatorul IT atrage atenţia asupra faptului că, într-un context de sănătate încă plin de incertitudini, activitatea continuă companiilor poate fi asigurată doar prin digitalizarea operaţiunilor.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

”Adoptarea lucrului la distanţă (numit generic ‘Work From Home’, dar care poate avea loc din oricare colţ al lumii, cu condiţia accesului la echipamentele şi infrastructura IT necesare) reprezintă, astăzi, o normalitate pentru 80% dintre companiile globale, în contextul crizei coronavirusului, arată cel mai recent studiu al companiei de consultanţă PwC, realizat pe un eşantion de 300 de organizaţii la nivel global, publicat zilele trecute. Munca remote, implementată în ultimele luni, în numeroase domenii de activitate, ca urmare a restricţiilor sanitare, de distanţare socială şi de circulaţie, a devenit o certitudine care a fost îmbrăţişată de mulţi angajaţi, dar şi de angajatori, deopotrivă”, mai arată compania.

Reprezentanţii companiei spun că vechiul normal privind modul de lucru nu mai există.

“Vechiul normal nu mai există şi nu va mai exista în următorii doi-trei ani. Cu cât companiile şi managerii înţeleg mai bine acest aspect, cu atât mai repede vom reuşi să ne asumăm şi să ne obişnuim cu noua normalitate. Pandemia a schimbat numeroase lucruri, la nivel mondial, începând cu modalitatea de lucru, obiceiurile de consum, nivelul de trai, a stimulat creativitatea în numeroase domenii şi a generat transformări rapide în industrii în care operaţiunile nu se puteau opri. Trebuie să fim conştienţi de toate aceste lucruri şi să percepem noua realitate ca fiind viitorul nostru din următorii ani. Cred că toate companiile, de la cele mai mici, ar trebui să se asigure că le pot asigura angajaţilor condiţiile propice nu doar să lucreze, dar să fie eficienţi şi productivi chiar şi de acasă, investind în soluţii de digitalizare. Să aşteptăm ca lucrurile să revină la cum era înainte nu este o opţiune”, declară Anca Cîrstoiu, division manager Small & Medium Business în cadrul Wizrom Software.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •