Muncă de acasă pe termen lung? Aveți nevoie de un plan virtual de team building

Munca de acasa pe termen lung? Aveti nevoie de un plan virtual de team building

În timp ce unele organizații consideră munca la distanță ca un răspuns temporar la COVID-19, altele au trecut permanent la un model de telemuncă. Un sondaj recent realizat de PwC relevă faptul că 83% dintre lucrătorii din birouri ar dori să continue să lucreze de la distanță cel puțin o zi pe săptămână după încheierea crizei coronavirusului. Mergând pe valul schimbării sentimentelor, multe companii adoptă modele hibride de muncă virtuală, în care angajații își împart timpul între casă și birou.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Pe măsură ce construirea de echipe virtuale devine un element din ce în ce mai proeminent în industria modernă, liderii pricepuți trebuie să își perfecționeze tactica pentru a oferi în mod regulat construirea de echipe online de înaltă calitate și eficientă. În calitate de CEO al unei companii 100% cu lucrători la distanță, cu experiență în gestionarea echipelor virtuale încă dinaintea pandemiei COVID-19, iată sfatul meu pentru desfășurarea eforturilor continue de consolidare a echipelor online:

Folosiți instrumente de comunicare online

În birourile virtuale, majoritatea comunicărilor au loc pe platforme, cum ar fi mesageria instantanee și e-mailul. Ceea ce lipsește acestor metode în contactul față în față, le compensează în ceea ce privește ușurința utilizării și capacitatea de a economisi timp.

Folosind instrumentele de comunicare online ca locuri de legătură pentru echipă, le permiteți angajaților să socializeze și să întrețină relații în propriile condiții și programe, în ciuda faptului că sunt separați fizic. În timp ce evenimentele unice de construire a echipei sunt supuse unor conflicte de programare, discuțiile de grup în desfășurare sau provocările comunității online permit angajaților să observe sau să adauge la conversație cu o întrerupere minimă a fluxului de lucru, scrie business.com.

Pentru a valorifica în mod eficient aceste instrumente de comunicare, planificați să petreceți timp stocând și monitorizând conversațiile cu colegii de echipă pe măsură ce creșteți aceste relații.

Incorporați activitățile echipei în conferințele telefonice

Echipele virtuale tind să se întâlnească cel mai frecvent prin apel video. Această circumstanță este valabilă în special pentru echipele distribuite care lucrează în diferite fusuri orare.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Prin facilitarea activităților echipei în timpul apelurilor de conferință, profitați de participarea echipei dvs. și maximizați oportunitatea de interacțiune de la egal la egal.

Sugestii:

 • Lăsați o perioadă de cinci până la 10 minute înainte sau după apel pentru coechipierii care doresc să socializeze
 • Începeți apelurile cu o întrebare sau activitate
 • Utilizați camere de discuții pentru discuții mai intime.
 • Jucați jocuri de videoconferință, cum ar fi bingo virtual
 • Încurajați funcțiile de chat și reacție
 • Alocați o temă pentru o misiune în echipă și invitați membrii să transmită semnificația unui obiect sau a unei fotografii

Deși o supraabundență de întâlniri online poate duce la oboseala Zoom-ului, apelurile video sunt adesea singurul timp față în față disponibil pentru colegii de echipă la distanță. Incorporarea activităților de grup în întâlnirile virtuale favorizează interacțiunea colegilor și crește angajamentul și rupe monotonia conferințelor.

Găzduiți petreceri virtuale

Sărbătorile stabilesc un teren comun și oferă oportunități de a sărbători împreună. Organizațiile organizează anual petreceri de Crăciun pentru a mulțumi angajaților pentru munca grea de pe parcursul anului, iar angajații se bucură relaxare și socializare. Multe culturi respectă sărbătorile de iarnă, chiar dacă Crăciunul nu este o sărbătoare standard a unui coechipier, profitați de sezon ca o modalitate de a răspândi recunoștința și camaraderia în întreaga echipă.

Citește și: Pași pentru vânzarea pe platformele de mesagerie a rețelelor sociale

Pentru a găzdui întrunirea, căutați idei de petrecere de vacanță virtuală și selectați activități antrenante pentru a vă distra personalul. Exemple de activități festive on-line de petrecere includ Virtual Secret Santa, trivia echipei de vacanță și karaoke de colinde de Crăciun. Trimiterea bunătăților fizice, cum ar fi dulciuri și ingrediente de sezon pentru cocktail este o atingere potrivită care adaugă un aspect tangibil afacerii dvs. online. Cu o planificare și o îndrumare adecvate, petrecerile virtuale de sfârșit de an pot fi la fel de atractive și au rolul de consolidare a moralului.

Sursa foto: Unsplash

 •  
 •  
 •  
 •  
 •