Cunoașterea publicului cu ajutorul Google Analytics

https://www.business.com/articles/learning-about-your-audience-with-google-analytics/

Întreprinderile înfloritoare din toate industriile au un lucru în comun: știu cum să ajungă la publicul țintă. Punctul esențial al creării unui conținut de blog captivant și a unui material de marketing eficient este abilitatea de a înțelege persoanele care vă vizitează site-ul web.

Google Analytics permite proprietarilor de companii să analizeze peste 200 de valori diferite pe site-ul lor. Specialiștii în marketing și dezvoltatorii folosesc aceste date pentru a afla date despre clienții lor, ceea ce ajută la consolidarea raporturilor și duce la mai multe vânzări, scrie business.com.

Startup versus microîntreprindere: Ce ar trebui să construiți?

Să analizăm mai multe lucruri pe care le puteți face cu datele pentru a înțelege mai bine publicul.

1. Examinați rapoartele despre date demografice și interese

Rapoartele privind datele demografice și categoriile de interese din Google Analytics sunt pline de informații pe care le puteți utiliza pentru a începe să creați publicuri țintă. Rapoartele standard privind datele demografice vă vor arăta diferitele grupuri de vârstă și sex care vă vizitează site-ul web. Luați în considerare aceste informații atunci când vă gândiți la vocea brandului dvs. și la modul în care interacționați cu publicul.

Rapoartele de interese sunt mai detaliate, arătându-vă hobby-urile și trăsăturile de personalitate ale vizitatorilor site-ului dvs. Veți avea opțiunea de a vedea date despre comportament, achiziție și conversie pentru utilizatori în funcție de ceea ce le place.

Examinați frecvent aceste date, dar datele demografice și interesele vizitatorilor site-ului dvs. se pot schimba în timp în funcție de mărimea publicului dvs. Cu cât mai mulți oameni vizitează site-ul dvs. web, cu atât puteți afla mai multe din aceste rapoarte utile.

2. Aflați cauza ratei de respingere ridicate

Rata de respingere reprezintă procentul de persoane care vă vizitează site-ul și nu dau clic dincolo de prima pagină pe care ajung. Dacă cineva citește o postare pe blog și pleacă, acest lucru va afecta rata de respingere. Dacă utilizatorul se înscrie la lista dvs. de e-mail la sfârșitul postării dvs., interacțiunea lor va avea un impact pozitiv asupra ratei dvs.

Există mai multe moduri de a vă găsi rata de respingere cu Google Analytics. Din punct de vedere tehnic, fiecare raport vă va oferi informații diferite despre cum se comportă oamenii pe site-ul dvs. Raportul Prezentare generală a publicului afișează rata globală de respingere pe toate paginile, dar puteți consulta, de asemenea, rapoartele privind canalele, întregul trafic și toate paginile pentru procentaje specifice ale ratei de respingere.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Dacă vedeți o rată de respingere ridicată pe blogul dvs., ar putea fi un semnal că nu vă expuneți apelul la acțiune. În acest caz, ați putea începe să testați diferite opțiuni de plasare până când găsiți un loc în care mai mulți consumatori interacționează cu CTA, ceea ce înseamnă că oamenii rămân pe site-ul dvs. mai mult timp și interacționează cu marca dvs.

3. Construiți pe paginile de sus

În continuare, să vorbim despre raportul Top Pages. Când știți ce pagini sunt populare pe site-ul dvs., vă puteți baza pe acel succes. Aceasta este o tactică obișnuită pentru specialiștii în marketing care doresc să creeze postări de blog mai relevante și mai interesante. Specialiștii în marketing de conținut știu că 47% dintre oameni citesc 3-5 postări de blog pe un site de afaceri înainte de a face o achiziție, deci este crucial să știți nu numai care sunt cele mai populare pagini, ci și cum să construiți pe ele.

Puteți găsi paginile dvs. de top accesând Optimizarea conținutului> Performanța conținutului> Conținutul de top din contul dvs. Acest raport vă va arăta ce pagini obțin cele mai multe interacțiuni, durata ecranului și traficul.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Când vă scufundați în aceste rapoarte, veți începe să vedeți preferințele publicului pentru anumite subiecte și stiluri de conținut. Folosind aceste date, compania poate veni cu modalități noi și creative de a-și păstra audiența captivată.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •