Ar putea prezice Inteligența Artificială conflictele personale, înainte de o angajare?

Ar putea prezice Inteligenta Artificiala conflictele personale, inainte de o angajare?

Inteligența artificială ar putea ajuta, într-o zi, la scanarea angajaților și la identificarea trăsăturilor de personalitate a acestora. Într-adevăr, sună a Science Fiction faptul că un robot poate afla informații semnificative despre personalitatea unui individ, doar scanându-i privirea. Cu toate acestea, tehnologia a avansat atât de mult, încât ne apropiem rapid de acest lucru. Utilizarea inteligenței artificiale în luarea deciziilor de resurse umane este promițătoare. Într-o epocă în care companiilor le este din ce în ce mai dificil să descopere cei mai buni candidați pentru un loc de muncă, este posibil să apucăm ziua în care tehnologia să facă posibilă separarea candidaților potriviți de cei nepotriviți, doar printr-o simplă scanare.

Citește și: Inteligenţa artificială este una dintre tehnologiile cu cea mai rapidă creştere

Angajarea viitorului

În ciuda avertismentelor legate de securitate și confidențialitate, implicarea inteligenței artificiale în domeniul resurselor umane poate fi o metodă mai eficientă decât sortarea a mii de CV-uri și întrebări standard cum ar fi „unde te vezi peste 5 ani”.

Angajarea unor oameni buni – talentați, agreabili și care lucrează bine cu colegii lor de muncă – presupune un proces anevoios și lung, iar la un moment dat, pot apărea conflicte la locul de muncă. Cu toate acestea, selectarea candidaților cu potențial ridicat nu este singurul mijloc prin care inteligența artificială poate ajuta la crearea unui mediu de lucru mai fericit. Instrumentele bazate pe inteligența artificială pot reduce stresul prin reducerea sarcinilor obositoare, repetitive, care apar atât de des în administrarea personalului. Trebuie să mediați un conflict la locul de muncă sau să identificați un angajat care îl provoacă? Există un robot care vă poate ajuta.

Fără îndoială, suntem departe de implementarea acestor instrumente bazate pe tehnologie inteligentă. Cu toate acestea, inteligența artificială începe să își facă loc din din ce în ce mai des în lumea afacerilor, scrie business.com

Citește și:  Cele mai mari preconcepții despre inteligența artificială

  •  
  •  
  •  
  •  
  •