3 modalități simple de a implementa inteligența artificială în afaceri

3 modalitati simple de a implementa inteligenta artificiala in afaceri

Este important ca afacerile mici să își sporească productivitatea și să poată ține pasul cu tehnologia. Evoluția pe care o înregistrează inteligența artificială (AI) este într-o creștere continuă, la fel ca și oportunitățile legate de ea. Conform previziunilor, companiile mici vor adopta din ce în ce mai mult soluții AI, începând cu aplicații și continuând cu instrumente de proprietate.

Dacă AI poate părea copleșitoare, există modalități simple prin care proprietarii de afaceri mici pot să înceapă să valorifice puterea instrumentelor și a software-ului care au încorporată inteligența artificială. Concentrându-se în primul rând pe soluții de bază, cum ar fi Alexa, creată de către Amazon, ei își pot îmbunătăți strategiile organizaționale și pot ușura munca în contabilitate.

Adoptați soluțiile organizaționale bazate pe AI. Aplicațiile AI pot fi utilizate pentru a îmbunătăți totul, de la pregătirea angajaților și dezvoltarea de noi competențe, până la planificarea întâlnirilor de afaceri și răspunsuri la solicitările simple din partea clienților. Datorită acestor soluții, proprietarii de afaceri mici și angajații lor pot să se ocupe de activități mai complexe, cum ar fi definirea strategiei și stabilirea obiectivelor.

Utilizați soluțiile de contabilitate care integrează inteligența artificială. Contabilitatea poate fi dificilă, în special pentru companiile mici, care au doar câțiva angajați. În cazul lor, pot fi utile soluțiile automatizate, cum ar fi raportarea cheltuielilor. Potrivit unui studiu realizat de către Accenture, 80% dintre activitățile de contabilitale și finanțe vor fi îndeplinite de către echipe mixte, compuse din AI și oameni, până în 2020. Unele platforme de contabilitate AI există deja, un exemplu fiind programul SMACC (managementul financiar cu inteligență artificială activă).

Aceste instrumente pot să pregătească facturi, să-și stabilească alarme pentru plăți și să îndeplinească alte sarcini de contabilitate. Ele pot urmări, de asemenea, funcții principale, care să îmbunătățească strategiile de buget. Prin automatizarea acestui proces, companiile mici pot reduce considerabil timpul investit. Astfel, activitățile care solicitau anterior câteva ore pe săptămână vor fi reduse la doar câteva minute pe zi.

Profitați de beneficiile relevante pe care le oferă Alexa. Noii asistenți personali ai AI, cum ar fi Alexa sau Home, lansată de către Google, sunt nu doar populare în viața de zi cu zi, ci și utile în afaceri.

De exemplu, opțiunea Marketing Rich oferă „sugestii despre cum să realizezi campanii de marketing pentru o afacere mică, prin intermediul SEO, social media și marketing prin e-mail”. Pentru proprietarii de afaceri care caută consultanță în marketing și vânzări, Manta Small Business Flash Briefing oferă zilnic sfaturi simple, care pot fi puse în acțiune.

Aceste abilități ale instrumentului Alexa sunt o modalitate simplă prin care afacerile mici pot aplica soluții AI în activitățile lor.

Ajutând la automatizarea sarcinilor de organizare sau contabilitate, inteligența artificială poate ajuta oamenii de afaceri să se concentreze pe planurile de ansamblu și operațiunile globale. Dacă vă simțiți copleșiți de inteligența artificială, începeți cu un asistent AI de tipul Alexa. Odată ce vă veți familiariza cu oportunitățile pe care le oferă, nu va mai fi atât de greu să luați în calcul și alte opțiuni tehnice pe care le oferă inteligența artificială.

Sursă: www.smallbizdaily.com

(Foto: geralt, www.pixabay.com)

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •