Descoperă-ţi ADN-ul de inovator pe 3 noiembrie, la conferinţa HR Innovation!

Hal Gregersen este implicat in mai multe proiecte legate de inovatie.

Unul dintre cei mai recunoscuţi cercetători şi autori în materie de inovaţie, vine pe 3 noiembrie la Bucureşti, la HR Innovation Conference, organizată de HR Club. Hal Gregersen este autor, speaker, cercetător şi Director Executiv la MIT Leadership Center şi lector senior în inovaţie şi antreprenoriat la MIT Sloan School of Business.

Hal Gregersen explorează felul în care liderii dezvoltă capacitatea angajaţilor şi a companiei lor de a descoperi idei noi şi de a le implementa cu rezultate pozitive. Alături de Jeff Dyer şi Clayton Christensen, el a scris The Innovator’s DNA: Mastering the Five Skills of Disruptive Innovators (Harvard Business Review Press, 2011), carte bazată pe un studiu global în care au fost cuprinşi peste 6.000 de manageri şi antreprenori. Scopul a fost Acela de a înţelege cum apar liderii inovatori şi ce rol joacă ei şi angajaţii în crearea de produse, servicii, procese sau organizaţii de succes. Descoperirile lui, relatate în carte, demonstrează cum efortul fără viziune şi inovaţie, poate fi un capăt de drum dacă organizațiile nu cultivă inovatori în interiorul lor, care să facă descoperiri, cruciale pentru business.

Concentrându-se pe ceea ce poate face zilnic fiecare dintre noi pentru a învăţa care sunt cele mai bune obiceiuri ale liderilor inovatori, Hal Gregersen va prezenta în cele două sesiuni: Keynote-ul “ADN-ul inovatorilor” şi sesiunea de Master Class “Construirea unei companii creative sustenabile: Cum pui oamenii, procesele şi principiile la treabă”, acele abilităţi-cheie prezente în ADN-ul unui inovator: abilitatea cognitivă de asociere şi abilităţi comportamentale ca observarea, punerea întrebărilor, experimentarea şi networkingul concentrat în jurul unei idei.

În cadrul conferinţei, Hal Gregersen va arăta cum putem genera idei noi cu aceste abilităţi, cum să ne alegem colegii potriviţi cu care să colaborăm pentru implementarea lor şi cum să răspândim aceste obiceiuri în toată organizaţia, contribuind astfel la competitivitatea ei pe piaţă.

Hal Gregersen este implicat în mai multe proiecte legate de inovaţie. Innovator’s Accelerator este o experienţă de învăţare online, complet nouă, prin care oamenii din companii învaţă cum să cultive inovaţia în viaţa personală şi profesională. Începând din 2011, Hal Gregersen lucrează cu Forbes la crearea unei liste anuale a celor mai inovatoare 100 de companii din lume, o resursă valoroasă care ne ajută să urmărim felul în care companiile care fac parte din top susţin o astfel de cultură inovatoare în interiorul lor. Hal Gregersen este şi fondatorul proiectului 4.24, dedicat unei tehnici simple, dar care aduce multe rezultate: proiectul îşi propune să convingă adulţii să folosească patru minute dintr-o zi doar pentru a-şi pune întrebări legate de ceea ce îi preocupă în ziua respectivă şi să redescopere şi să cultive curiozitatea pe care o aveau când erau mici.

Un alt invitat de marcă al conferinţei este Charles Handy, top thinker britanic, care va vorbi despre viitorul organizaţiilor. Citeşte mai multe despre speakerii conferinţei şi află toate detaliile despre cum poţi participa de pe pagina dedicată.

HR Club este asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România. Înfiinţat în anul 2004, misiunea HR Club este aceea de a încuraja dezvoltarea resurselor umane, prin sprijinirea şi promovarea celor mai bune practici în domeniu.

HR Club are peste 400 de membri din peste 300 de organizaţii care activează în principalele industrii din România. Este membru al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) şi membru al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •