Firmă de recrutare versus departament de HR – Oricum, HR-ul va fi de vină, dacă nu se găseşte candidatul potrivit

Mihaela Feodorof: Firmă de recrutare versus departament de HR - Oricum, HR-ul va fi de vină, dacă nu se găseşte candidatul potrivit

Cu sau fără ajutor, orice angajator îşi doreşte pe lista scurtă de interviuri cei mai potriviţi candidaţi. Întrebarea la care deseori sunt rugată de răspund este aceea dacă procesul de selecţie se dovedeşte mai degrabă util şi eficient atunci când se duce la bun sfârşit cu resurse interne sau când se apelează la specialiştii din piaţa de profil.

Fără să mă eschivez, răspunsul este “depinde”, vorba americanului.

Dacă ai timp, profesionişti şi nu ai un buget pentru a discuta termenii contractuali cu firmele specializate, este interesant şi avantajos ca “employer branding” să te apuci de treabă. Din “casă”, detaliile îţi stau la îndemână. Ştii pe propria piele care este atmosfera din departamentul pentru care se caută candidatul, cât de adaptabil trebuie să fie acesta, cum să-i prezinţi lucrurile astfel încât acesta să accepte postul etc.

Când ai multe taskuri, printre care şi acest nou post care trebuie urgent ocupat, poţi să te uiţi în piaţă şi să vorbeşti despre această nevoie cu cei deja specializaţi în identificarea şi plasarea celor mai potrivite candidaturi. Trebuie să ştii însă că acest demers nu te scuteşte de întâlnirile în care toate detaliile legate de organizaţie, tipul de management, provocări şi multe altele pe care tu, ca angajat şi HR-ist, le ai înmagazinate în experienţa ta, trebuie împărtăşite cu cei cărora le delegi această misiune.

Deci, aşa cum spuneam, nici una dintre variante nu este ideală decât pentru un context anume.

La finalul oricărei poveşti de recrutare, indiferent dacă este scrisă de către specialiştii interni sau de către un cabinet profesionist, ar trebui ca atât candidatul, cât şi angajatorul să-şi poată da mâna satisfăcuţi că au făcut cea mai bună alegere. Ştiţi de ce? Pentru că, în caz contrar, oricum, HR-ul este de vină, fie că a recrutat direct, fie că a gestionat un contract extern.

Mihaela Feodorof este Managing Partner al Yourway Life&Career Counseling

Citește și Cum să angajezi folosind Facebook