Greșeala de începător care îți poate afecta toată cariera

Greșeala de începător care îți poate afecta toată cariera

Modul în care angajații abordează o problemă încă de la începutul carierei îi poate afecta pe tot parcursul acesteia, greșeala ajungând să-i coste chiar și 1 milion de dolari, potrivit unor studii citate de Business Insider.

 

Un sondaj realizat de CareerBuilder a constatat că aproape jumătate (49%) dintre angajați nu își negociază salariul, acceptând prima ofertă care le este prezentată. Procentul este mult mai mare în rândul persoanelor sub 35 de ani.
În timp ce o pierdere de câteva mii de dolari poate părea nesemnificativă pe termen scurt, în timp aceasta contează.

 

Potrivit unei analize realizate de Salary.com, cei care își negociază salariul inițial și îl renegociază iar o dată la câțiva ani pot câștiga pe parcursul carierei în medie cu 1 milion de dolari mai mult decât cei care nu o fac.

 

Citește și 5 lucruri pe care nu trebuie să le spunem în negocierea salariului

 

Și pentru că viitoarele majorări și oferte de salarii se calculează, în general, în funcție de salariul actual, prima greșeală te poate bântui mult timp.

 

Asta nu înseamnă că dacă nu ai negociat salariul încă de la primul job, nu poți să o faci la următorul. Poate că nu ți se va oferi cât vei cere, dar nici nu vei avea de unde să știi dacă nu pui problema. Si asta mai ales că înainte de a oferi o majorare de salariu, cei mai multi dintre angajatori se așteaptă să o soliciți.

Foto: stocksnap.io