Interviu angajare: 4 întrebări comune și moduri memorabile de a le răspunde

În cadrul interviului de angajare, te poți remarca atât prin ținută și aspect, cât și prin inteligența și creativitatea răspunsurilor pe care le dai. Faptul de a reuși să dai răspunsuri neașteptate la cele mai comune întrebări ale angajatorului va atrage atenția acestuia și îți va oferi un avantaj competitiv semnificativ asupra celorlalți candidați.

Vezi mai jos care sunt întrebările și felul memorabil în care le poți răspunde, conform themuse.com:

  1. Spune-mi despre tine

Reține că prin această întrebare angajatorul nu vrea să știe parcursul tău biografic, ci dorește să afle de ce ești interesat de poziția respectivă și ce te califică pentru ea.

Pentru a formula un răspuns cât mai relevant la această întrebare aparent comună, este bine să începi cu lucrurile pe care le faci în prezent. Pornești de la experiența pe care o ai în trecut și termini cu felul în care îți vezi viitorul. Acest tip de a răspunde îți oferă oportunitatea de a-ți pune în valoare abilitățile și experiența, oferindu-i angajatorului ceea ce-și dorește de fapt: „Cum te vei descurca în poziția pe care el ți-o oferă?”.

Ține cont ca, în cadrul expunerii tale, să ilustrezi acele experiențe și realizări care sunt cele mai relevante pentru poziția la care aplici.  Un exemplu:

„Sunt în anul doi de masterat în Automatică și cercetător la Hudson Lab. Am efectuat un stadiu de practică la Dell, unde mi-am dezvoltat abilitățile în modelarea și analiza datelor. Această experiență mi-a deschis apetitul pentru big data. Drept urmare, sunt nerăbdător să învăț mai mult despre acest domeniu și mă bucur că am șansa de a contribui la departamentul de știință a datelor din cadrul companiei dumneavoastră”.