Negocierea salarială, o practică delicată

Negocierea salariala
Sunt nenumărate momentele în care oamenii se află în sala de interviu și se ajunge la câmpul obligatoriu al salariului. Atunci se dă lupta între așteptările posibilului angajat și maximul pe care îl poate oferi o companie pentru poziția în discuție. Dar cum recunoaștem, din perspectiva celui care vrea să se angajeze, când există loc pentru o negociere sau nu, când oferta este finală sau mai lasă loc de dezbatere etc?
Într-un articol publicat în themuse.com, Jenny Foss, consilier de carieră atrage atenția asupra unor situații în care ar trebui să vă aruncați într-o luptă pentru negocierea salarială sau nu. Iată care sunt acestea:
1. Atunci când ai deja o ofertă salarială în mână
Dorința ta de a discuta despre bani cât mai repede te-ar putea împinge către o greșeală uriașă, și anume de a negocia înainte să știi de la cât pornește suma pe care vrei să o mărești. Este posibil să începi o discuție inutilă pe marginea unei oferte despre care nu știi nimic. Cum procedezi dacă oferta este peste așteptările tale și ai făcut gălăgie pentru nimic. Dar impresia pe care o lași angajatorului este cea unei persoane impulsive și lacome. Abia după ce ai o idee destul de clară despre salariul pe care urmează să îl primești este momentul să încerci să negociezi dacă ei sunt deschiși la asta.