Vietnamul poate ajuta România să își acopere o mare parte din deficitul de personal

Vietnamul poate ajuta Romania sa isi acopere o mare parte din deficitul de personal

Deficitul de personal din construcții, turism și din sectorul de producție poate fi acoperit în mare măsură de ”importul” de angajați din Vietnam. Aceasta este concluzia reprezentanților Colorful.hr Leasing, companie membră a Grupului Romanian Software, care au participat recent la ceremonia de semnare a memorandumului de colaborare în domeniile muncii şi protecţiei sociale între ministerul Muncii din România și ministerul de resort din Vietnam.

”Până în prezent, piața muncii din România a absorbit peste 3.000 de muncitori vietnamenzi, dintre care mai bine de 1.500 au obținut avizele în prima jumătate a acestui an. Toți sunt mulțumiți de condițiile de lucru și de salariile din România, de aceea credem că semnarea acestui memorandum va susține și mai mult „importul“ de muncitori din Vietnam. Anul viitor, sperăm să acoperim cât mai mult nevoia de muncitori din domeniul construcțiilor, producției sau turismului, unde la ora actuală deficitul este de câteva sute de mii de angajați”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Grupului Romanian Software, din care face parte și compania de leasing de personal Colorful.hr Leasing.

Venitul mediu în Vietnam este de circa 150 de dolari pe lună, acesta variind în funcție de domeniul de activitate. În România, companiile care angajează cetățeni străini nu pot să le dea acestora, potrivit legislației în vigoare, salarii mai mici decât salariul minim brut pe țară.

România are în prezent, potrivit estimărilor oficiale, un deficit total de circa un milion de angajați, în timp ce Republica Vietnam are o populație de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de muncă.

”Leasingul de personal este una dintre direcțiile strategice pe care ne vom concentra activitatea în 2019, întrucât ne-am propus să ajutăm companiile din România să își acopere cât mai eficient deficitul de personal. Ne ocupăm atât de recrutare, cât și de leasing de personal prin forță de muncă locală și prin „importul“ de personal din Vietnam, precum și din alte țări din Asia”, a adăugat Victor Dragomirescu.

Citește și Viitorul resurselor umane în viziunea directorilor generali

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •