Instagram testează un program de recompensare a creatorilor de video

Instagram testeaza un program de recompensare a creatorilor de video

Cei care produc şi publică video în cadrul IGTV, ar putea în curând să primească un procent din veniturile reclamelor afişate.

IGTV, serviciul de long-form video din cadrul Instagram, va beneficia la un moment dat de un program care va recompensa creatorii cu bani rezultaţi în urma afişării de reclame, confirmă şefii Instagram după ce informaţia a apărut pe surse în presa americană.

Citește și: Cum afectează dispariția like-urilor de pe Instagram brandurile și influencerii

Nu există alte informaţii oficiale la acest moment, dincolo de numele acestuia – “Instagram Partner Program”. Informaţia a ieşit la iveală după ce referiri la acest program au fost descoperite în codul aplicaţiei Instagram.

În mod normal, veniturile obţinute din reclamele în cadrul clipurilor ar urma să fie împărţite pe baza unor procente prestabilite între Instagram şi creatorul conţinutului. Dacă se păstrează procentele de la Facebook Watch, creatorii ar trebui să păstreze 55%.

Facebook Watch, secţiunea de video din Facebook, împarte 45% – 55% cu creatorii de video veniturile obţinute din reclamele inserate la mijlocul filmării.

Citește și: Cum folosești Instagram pentru a-ți promova evenimentele de afaceri

IGTV, care a fost lansat în urmă cu 18 luni, nu pare să fi evoluat aşa cum şi-ar fi dorit şefii companiei. Doar 7 milioane din cei peste 1 miliard de utilizatori ai Instagram au descărcat aplicaţia dedicată a serviciului.

Instagram a eliminat, eventual, butonul din ecranul principal care trimitea utilizatorii să descarce aplicaţia IGTV. Secţiunea de descoperire a conţinutului nou din IGTV este plină de clipuri copiate de pe YouTube şi clickbait-uri.

Printr-un program de recompensare a creatorilor de conţinut, Instagram ar putea rezolva problema calităţii şi ar reuşi să-şi monetizeze serviciul.

Citește și: Cum să creezi un aspect estetic pentru pagina de Instagram a brandului tău

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •