5 întrebări prin care poți obține feedback autentic din partea echipei tale

Cum obtii feedback de la angajati

Managerul ideal este cineva care rezolvă probleme înainte ca ele să ajungă la CEO. Câteodată, o comunicare foarte directă despre problemele reale ale businessului este importantă, în special dacă un team-leader din subordine, de exemplu, nu este sigur pe deciziile sale și nu știe să administreze anumite situații spre binele companiei, scrie Scott Gerber, fondator Young Entrepreneur Council în readwrite.com. Cel mai des, soluțiile pot fi depistate comunicând cu toți membrii echipei pentru a putea înțelege foarte bine ce anume a cauzat apariția lor și care ar trebui să fie abordarea corectă pentru a le remedia. Dar pentru asta aveți nevoie de feedback onest din partea angajaților. Cum îl obții? Punând întrebările corecte. Iată care sunt recomandările de întrebări ale unor antreprenori din Young Entrepreneur Council (YEC):

Care este primul lucru pe care l-ai schimba la jobul tău?

O întrebare care pare pusă la o discuție prietenoasă în bucătăria companiei poate să îți ofere o perspectivă foarte interesantă asupra modului în care team-leaderii tăi își ierarhizează responsabilitățile, care le sunt frustrările și ce îi ține în loc.

Dacă ai fi în locul meu, ce ai schimba de mâine?

Este important ca întrebarea să fie despre ei, nu despre tine pentru că așa le oferi un vot de încredere temporar ceea ce i-ar determina să îți prezinte o opinie sinceră. Dacă îi ceri o critică directă la adresa ta, nici o persoană dintr-o poziție inferioară nu va risca să se exprime liber.

Care este cel mai neplăcut lucru pe care îl ai de făcut?

Răspunsul la această întrebare te va ajuta să te poți pune în locul lui și să vezi responsabilitățile lui din perspectiva celui care le face, nu a celui care le evaluează. Dacă răspunsul va fi unul neutru de tipul ”Nimic.” atunci este posibil să ai de a face cu un om care nu mai găsește pasiune în lucrurile pe care le are de dus la bun sfârșit. Taskurile dificile sau, din contră, cele prea simple care ar putea fi eliminate ne provoacă reacții specifice.

Unde crezi că vom fi la anul pe vremea  asta?

Răspunsul team-leaderului îți va indica dacă el înțelege scopul și traseul probabil al firmei și dacă viziunea lui este aliniată cu a ta. De asemenea, îți va da indicații și cu privire la unde se vede el peste un an și care sunt aspirațiile lui. Dacă lucrurile acestea nu sunt armonie, ai un semn că trebuie să comunici mai clar cu oameni tăi despre businessul din care faceți parte.

Mă poți ajuta?

Să conduci prin puterea exemplului este probabil cel mai eficient mod de a coordona o echipă și o companie. Recunoaște că nu le știi pe toate și cere ajutorul echipei tale chiar și în probleme minore pentru a le arăta că este foarte important ca lumea să ofere soluții, să aibă păreri și să se ajute între ei. Dacă tu ceri o opinie sinceră îi încurajezi și pe ei să o facă. Astfel creezi un obicei al feedbackului constant, transferându-l într-o notă informală și mai confortabilă.