Ce trebuie să faci înainte de a lansa site-ul afacerii tale

Ce trebuie sa faci inainte de a lansa site-ul afacerii tale

Lansarea noului site poate fi foarte interesantă. Ești pe cale să dezvălui un aspect nou pentru brandul tău. Prin urmare, este important să ai totul la dispoziție pentru a asigura o lansare de succes.

Există mai multe greșeli comune pe care dezvoltatorii și proprietarii de afaceri le fac atunci când lansează un site. Le poți evita planificând lansarea cu atenție și cu mult timp în avans. Aceste sfaturi vor oferi afacerii tale un nou început excelent în momentul lansării site-ului, scrie business.com.

Utilizează apelurile la acțiune

Un site web bine conceput, cu conținut convingător, este ineficient fără apeluri la acțiune (CTA).

Utilizarea CTA face ca interacțiunea utilizatorilor pe site-ul tău să se simtă completă. De asemenea, poate direcționa utilizatorul mai departe de-a lungul procesului de vânzări.

Este important să plasezi CTA pe aproape fiecare pagină. Le poți folosi pentru a influența comportamentul utilizatorului. Este foarte comun să ceri vizitatorilor să citească mai mult conținut și să rămână pe site-ul tău mai mult timp. Poți, de asemenea, să le ceri să distribuie o postare sau să se înscrie pe site-ul tău. Site-urile folosesc adesea apelurile la acțiune pentru a convinge oamenii să se înscrie la lista de newsletter, spre exemplu.

Citește și: Cum îmbunătățești experiența clienților pe site-ul tău

Poți utiliza CTAS strategic pentru a crește conversiile. Lansarea site-ului fără ele, totuși, duce la oportunități ratate.

Adaugă un instrument de urmărire a rezultatelor

Dacă nu adaugi un instrument de tip „Google Analitycs” înainte de lansarea site-ului, nu vei avea posibilitatea de a măsura traficul web și de a obține alte informații din prima zi.

Utilizarea unui instrument precum Google Analytics îți permite să știi dacă strategiile de marketing funcționează. De asemenea, îți spune mai multe despre vizitatorii site-ului, astfel încât să îți dai seama ce nu funcționează. Dacă ai un magazin online, ai nevoie de rapoarte Google Analytics pentru a înțelege ce produse fac cele mai multe conversii.

Aplică SEO înainte de lansarea site-ului

Încorporarea optimizării motorului de căutare (SEO) înainte de a lansa site-ul economisește timp și resurse mai târziu. Clasarea pe motoarele de căutare contează, deoarece 95% dintre oameni nu caută dincolo de prima pagină. Eviți să faci o reproiectare a site-ului atunci când faci SEO parte din procesul de proiectare.

Citește și: 5 pași pentru securizarea unui nou website

Motoarele de căutare clasifică site-urile web bine structurate și oferă caracteristici bune pentru experiența utilizatorului. Prin aplicarea SEO, obții un site care se încarcă mai rapid și se navighează mai ușor. Cele mai bune practici SEO te asigură, de asemenea, că folosești în mod adecvat cuvintele cheie în titluri de pagini, adrese URL și metadate.

Este o provocare enormă să adăugi SEO pe site odată ce e finalizat. Aplică strategii SEO înainte de lansarea site-ului pentru a îți ușura munca pe viitor.

Alege cu atenție data lansării

Poate părea o idee bună să îți lansezi site-ul într-o zi de vineri sau cu o zi înainte de o vacanță mare. Cu toate astea, acest lucru poate duce la probleme greu de rezolvat rapid.

Este frecvent ca bug-urile să apară după ce ai un flux de vizitatori pe site. Nu este posibil să anticipezi fiecare complicație care apare pe măsură ce oamenii folosesc site-ul tău.

Citește și: Pași pentru implementarea SEO înainte de lansarea unui site

Alegerea weekendului sau cu o zi înainte de vacanță este o idee proastă, deoarece nu vei putea rezolva problemele tehnice care apar. E posibil ca echipa ta de dezvoltare să nu fie disponibilă și vei rata oportunitatea pe care o prezintă weekendul sau vacanța. Este mai bine să faci din lansare un proces treptat, astfel încât să poți monitoriza problemele pe măsură ce apar.

Urmărind aceste sugestii îți poți concentra atenția pe lucruri importante, cum ar fi îndeplinirea așteptărilor utilizatorului și creșterea afacerii chiar din ziua lansării.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •