“Slowbalization’’, în viziunea liderilor companiilor din România

“Slowbalization’’, in viziunea liderilor companiilor din Romania

Pe 22 mai 2019, CEO Conference – Shaping the Future – având ca temă “Slowbalization – How to redesign the organization of the future”, a reunit peste 170 de lideri ai celor mai mari companii din România, în București, la Stejarii Country Club, într-un eveniment marca Doingbusiness.ro.

În cadrul acestuia, lideri, reprezentanți ai unor branduri puternice, executivi din companii care lucrează în principale domenii ale economiei din România şi-au expus viziunile și au căutat soluții pentru o economie care, la nivel global, în următorii 50 de ani, va avea de-a face cu mult mai multe schimbări decât a cunoscut lumea în ultimii 5.000 de ani.

„Pornind de la termenul inventat de futurologul Adjiedj Bakas, autorul cărții «The New Renaissance», am organizat, în premieră în România, o conferință dedicată fenomenului de slowbalization – contextul economic în care globalizarea stagnează, apare noul naționalism, iar regionalismul și patriotismul sunt invocate din ce în ce mai mult”, a spus Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro & Kompass România

„Cred că toată lumea este conştientă că trăim într-o lume volatilă, iar acesta este un fenomen global. Mesajul meu către executivi este să rămână flexibili. Să gestioneze așteptările acționarilor și afacerile foarte strâns în termeni de costuri și să protejeze capitalul uman. Fără oameni buni, toate afacerile suferă”, a declarat Dominic Bruyneseels, CEO First Bank.

În mesajul transmis participanților la CEO Conference, futurologul Adjiedj Bakas a explicat că deschiderea granițelor ca urmare a globalizării a transformat țările din Estul și Sudul Europei în state furnizoare de așa numiți „youngsters”. „Italia, Portugalia, România își exportă tinerii promițători în Germania sau Scandinavia. Îmbătrânirea populației este deja o problemă în aceste state, unde devine o chestiune şi mai severă. Este important pentru ţări precum România să încerce să inverseze procesul de emigrare. Imigrația dinspre alte popoare nu este o soluție”, crede Bakas, care afirmă, în contextul fenomenului de slowbalization, că „nu poți construi un viitor pe baza copiilor altor națiuni”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •