5 întrebări pentru a măsura toxicitatea unei echipe

5 întrebări pentru a măsura toxicitatea unei echipe

A construi o echipă formată din oameni cu pregătiri diferite, cu mentalități diferite este mereu dificil.

Mai ales atunci când este vorba despre o echipă tânără, durează până când membrii ei încep să lucreze eficient în vederea realizării unui scop comun.

Prin urmare, orice antreprenor trebuie să verifice constant dacă echipa pe care o are este una sănătoasă, în care membrii cooperează eficient. Potrivit Inc.com, există cinci întrebări care stabili gradul de toxicitate al unei echipe.

1. Întâlnirile cu echipa sunt un coșmar?

Un exemplu de întâlnire toxică este cea în care nu există un schimb de idei. Șeful este cel care conduce ședința, iar toți ceilalți dau din cap aprobator. Nimeni nu aduce argumente în plus sau în minus, nu există nici un fel de interacțiune.

De fapt, este o monarhie.

În aceeași situație se află și întâlnirile în care, în locul interacțiunii, sunt favoritate prezentările plate în PowerPoint.

O întâlnire sănătoasă presupune ca toți membrii echipei să vină cu propriile argumente. Dacă fiecare știe că poate participa liber cu idei, atunci toți vor putea înțelege mai bine scopul companiei și misiunile fiecăruia.

2. Angajații contribuie în mod egal cu idei noi?

Orice antreprenor trebuie să se asigure că toți angajații își exprimă liber ideile.Este important ca toți angajații să fie încurajați să vină cu propuneri, și să nu le fie teamă sau să fie ignorați.

Până la urmă toți au un scop comun, acela  de a face compania să meargă bine.

3. Există trădări?

Un semn clar că o companie este toxică, este trădarea. Dacă angajații vorbesc pe la spate urât unii de ceilalți  și afectează încrederea oamenilor între ei, atunci este nevoie de o schimbare. Orice companie are nevoie de angajați loiali pentru care încrederea este o valoare importantă.

4. Toată lumea respectă aceleași standarde?

Desigur, vor apărea în echipă angajați care vor veni cu idei mai bune, care vor evolua pozitiv mai bine decât ceilalți. Este, însă, esențial să stabilești un set de standarde comune valabile pentru toată lumea pentru a evita orice formă de discriminare. Toată lumea trebuie să fie pe picior de egalitate.

5. Membrii echipei pun mai presus interesul propriu sau pe cel al echipei?

Să luăm următoarea situație. Compania trebuie să reducă din cheltuieli. O variantă pentru a evita transformarea acestor tăieri în unele drastice ar fi aceea ca fiecare dintre ei să renunțe la o parte din salariu. Membrii echipei ar renunța sau nu în beneficiul companiei?

Toxicitatea se măsoară și în modul în care angajații prioritizează interesele. Pentru o echipă sănătoată, de multe ori, interesele personale trebuie puse de-o parte în favoarea celor care fac o companie să funcționeze bine.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •