Bill Gates – Internetul nu va salva lumea

Bill Gates - Internetul nu va salva lumea

Internetul nu va salva lumea, a declarat, recent, Bill Gates într-un interviu acordat publicației Financial Times.

Deși cofondatorul Microsoft se descrie ca fiind un tehnocrat, el nu crede că tehnologia va putea salva lumea sau cel puțin nu va aduce o rezolvare în arii extrem de complicate ale umanității cum ar fi aceea a răspândirii bolilor în țările aflate în curs de dezvoltare sau sărăcia.

„Desigur, iubesc IT-ul. Dar atunci când vorbim despre îmbunătățirea vieții, trebuie să te gândești la mai multe lucruri de bază cum, ar fi supraviețuirea copiilor sau nutriția copiilor”, spune Bill Gates în interviu.

Opinia exprimată de Bill în interviu contrazice viziunea unui alt miliardar din lumea IT-ului, Mark Zuckerberg pentru care conectivitatea este prioritatea numărul unu. De altfel, el și-a propus să conecteze, prin intermediul Facebook, aproximativ un miliard de oameni.

„Să luăm exemplul vaccinului împotriva malariei. Oare ce e mai important, conectivitatea sau vaccinul? Dacă cineva crede că soluția este conectivitatea, bine. Eu nu cred asta”, a replicat Bill Gates.

„Inovația este un lucru bun. Și deși tehnologia este uimitoare, ea nu ajunge la oamenii care au nevoie cel mai mult de ajutor”, a mai spus Bill în interviu.

Bill Gates este deja activ în acest proces de combatere a sărăciei și de îmbunătățire a condițiilor sanitare prin intermediul fundației  The Bill & Melinda Gates Foundation, fondată în 1997. Aproape patru miliarde de dolari se duc anual în aceste cauze promovate de Gates.

Potrivit Business Insider, nu este pentru prima dată când Gates a criticat ideea de a încerca aducerea și oamenilor mai săraci online, înainte de a le rezolva alte nevoi prioritare. Într-un alt interviu acordat Bloomberg Businessweek, Gates sublinia: „ Cred în revoluția digitală. A conecta centre de sănătate, școli, toate acestea sunt lucruri bine, dar nu și în țările sărace”.