COO Facebook, despre femeile aflate la conducere

Sheryl Sandberg, COO Facebook, despre femeile aflate la conducere

Sheryl Sandberg , Chief Operating Officer în cadrul Facebook, citată de entrepreneur.com, este de părere că în zilele noaste, există o discrepanță între modul în care sunt percepute femeile ca șefi și bărbați.

Sheryl Sandberg

Ea este de părere că percepția generală despre femei este aceea că ele sunt considerate nepotrivite pentru o funcție de conducere, că sunt prea agresive pentru mediul de afaceri.  Ea explică faptul că acea concepție potrivit căreia femeile doar fac pe șefele este complet greșită. În realitate, ele au calități și abilități de leadership.

În acest sens, Sandberg consideră că toate companiile ar trebui să conștientizeze discrepanța între percepțiile asupra femeilor și bărbaților și să acorde mai multă încredere femeilor, angajându-le în poziții de conducere.

Anul acesta , Sheryl Sandberg a lansat și o carte care pornește de la modul în care sunt văzute femeile pe piața muncii.

În carte intitulată „Lean In: Women, Work, and the Will to Lead”, Sandberg povestește câte eforturi a depus ea pentru a putea să creeze un echilibru între viața de familie și muncă și despre cât de importantă este pentru femei posibilitatea de a avea un program de lucru flexibil.

Omul de afaceri Richard Branson, cel care deține Virgin Records și compania aeriană Virgin Atlantic Airways, este unul dintre susținătorii ideilor lui Sandberg. Compania lui, de altfel, asigură angajatelor instrumentele necesare pentru a avea succes în cadrul brandului.

Din acest punct de vedere, Sheryl Sandberg  a explicat ce strategii ar trebui asigurate femeilor pentru a avea un parcurs favorabil într-o companie:

1. Program flexibil și concediu pentru probleme de familie plătit

Cele două asigură loialitatea angajaților pentru companie și le arată și angajaților că le sunt recunoscute eforturile.

2. Oportunități pentru evoluția femeilor

O companie ar trebui să stabilească plată egală pentru muncă egală între angajați și angajatele lor.  De asemenea, este important să li se acorde șansa de a face pași în carieră și să fie implicate în proiecte prin care să demonstreze că pot fi buni leaderi.

Sandberg  încurajează în acest sens femeile să se facă auzite și să nu le fie teamă să îți facă punctele de vedere cunoscute.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •