Principalele calități ale unui lider excepțional

Principalele calitati ale unui lider exceptional

Ca proprietar de afaceri mici, vă regăsiți în mod inerent în vârful ierarhiei companiei. Puteți lua decizii, să plătiți facturile și să conduceți compania în conformitate cu planul dvs. de afaceri pentru succes, dar asta vă face un lider eficient al echipei dvs.? Pentru a înțelege mai bine ce face un lider puternic la locul de muncă, am examinat ce calități are un lider bun și ce pași puteți face pentru a vă asigura că stilul de conducere pe care îl aveți face mai mult decât să servească drept titlu, scrie business.com.

Care sunt unele calități unui lider bun?

Pentru a insufla în mod corespunzător un mediu de lucru pozitiv pentru angajații dvs. și pentru a stimula productivitatea generală ca urmare, trebuie să aveți anumite abilități de leadership. Conducerea este mai mult decât un titlu. Conform liderilor de afaceri și experților pe care i-am examinat, pentru a fi un lider exemplar, ar trebui să faceți următoarele:

Startup versus microîntreprindere: Ce ar trebui să construiți?

Aveți o viziune clară pentru companie

Dacă ai fost vreodată într-o echipă fără un lider de succes, știi cât de repede se pot transforma lucrurile în haos. Un lider bun știe unde vrea să ajungă compania și se străduiește să găsească modalități de a ajunge acolo. Indiferent dacă aceasta este nevoia echipei de a finaliza un proiect până la sfârșitul săptămânii sau un efort pentru a asigura creșterea venitului trimestrial, ceea ce transmite că există un început, mijloc și sfârșit al obiectivelor pe care dvs. și echipa trebuie să le atingeți.

Clifton Carmody, fondator și director la MNDFL LDR, a spus că oamenii vor să lucreze și în alt scop decât să câștige bani.

„Profitul este proverbiala linie de jos a unei afaceri, dar asigurarea (și comunicarea asta) că este făcută în raport cu oamenii care lucrează pentru tine și [comunitatea] din care faci parte este un nivel de conducere de nivel următor”, a declarat Carmody.

Prin faptul că nu pierdeți din vedere obiectivele companiei și le comunicați clar echipei, deveniți un lider mai eficient.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •