Cum construiești o echipă de management solidă

echipa de management

Potrivit Forbes.com, cheia succesului unui antreprenor este construirea și consolidarea unei echipe de management foarte puternice. Iar cea mai sigură cale de a atinge acest scop este comunicarea eficientă.

Definește rolurile cât mai clar cu putință

Este foarte dificil să iei decizii atunci când nu ești foarte sigur dacă ai voie sau nu să iei decizii. Dar atunci când fișele de post sunt foarte bine redactate, lucrurile se vor mișca de la sine. Evitați descrierile vagi ale responsabilităților oamenilor din orice echipă din companie. ”La nivel strategic, fișele de post ajută la alinierea viziunii angajaților cu cea a companiei, ajută la structura organizațională și identifică foarte clar proceduri și atribuții,” spun Jill Krumholz și Susan Kreeger  într-un articol, citat de Forbes.

Explică răspicat care este viziunea ta ca antreprenor 

Ești convins că echipa de management pe care o ai în subordine înțelege pe deplin care este viziunea ta în privința dezvoltării companiei și că își înțeleg rostul în această schemă de lucru. Dacă vrei oameni loiali și dedicați acelorași cauze ca și tine, trebuie să fii sincer, autentic și foarte explicit atunci când pornețti la drum cu ei și să le repeți toate aceste informații ori de câte ori simți că lucrurile divaghează.

Comunică pe cât de mult posibil

Comunicarea frecventă și clară este ingredientul secret al unei echipe de management solide. Dacă există informații care se pierd pe drum, prioritățile se schimbă, etape riscă să fie arse sau repetate, iar scopul deja devine din ce în ce în mai îndepărtat. Comunicarea este liantul de care orice echipă are nevoie pentru a se asigura că sunt mereu pe aceeași pagină și că totul se desfășoară în concordanță cu strategia de business. Nu mai formalizați atât de mult modul de comunicare. Înlesniți-o.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •