Cum poţi fi lider în industria ta

Cum poţi fi lider în industria ta

Liderii unei industrii sunt experimentaţi, bine informaţi, bine conectaţi, credibili şi pot să-i ajute pe alţii. John Hall, CEO la Influence & Co., o companie care asistă persoane şi branduri în creşterea influenţei lor, consideră că acest ajutor este secretul creşterii autorităţii şi credibilităţii liderului într-o industrie. Mai mult ajutorul dat altora face brandul companiei mai atractiv, susţine el într-un articol pentru revista Forbes, în care enumeră trei beneficii ale împărtăşirii de cunoştinţe şi resurse cu alţi jucători din industrie:

1. Crearea de “avocaţi” pentru brandul propriu

Poţi câştiga susţinători prin acordarea de ajutor companiilor partenere, fie că este vorba despre facilitarea unei conferinţe de presă, fie despre furnizarea unor informaţii importante.

“Avocaţii” câştigaţi astfel direcţionează clienţi către companie şi îi aduc acesteia noi oportunităţi.

2. Reducerea barierelor

Atunci când faci efortul de a ajuta pe cineva, poţi să stabileşti o relaţie personală cu persoana respectivă, în locul uneia strict tranzacţionale.

Această relaţie personală poate duce la un schimb de feedback pe diferite proiecte şi la creşterea numărului de contacte. În plus, chiar în tranzacţiile dintre două companii, o relaţie bazată pe încredere reciprocă între doi manageri sau lideri poate fi de ajutor. Aceste parteneriate solide şi relaţii strânse vor diferenţia o companie de competitorii ei.

3.Încurajarea angajaţilor să facă la fel

Ajutându-i pe alţii, dai un exemplu propriilor angajaţi să facă la fel. Aceştia vor face mai mult pentru a-i ajuta pe clienţi, care vor fi mai mulţumiţi.

De exemplu, firma de  recuperare creanţe CFS2 îi ajută pe clienţi să-şi plătească datoriile oferindu-le coaching în acest sens. Astfel, compania şi-a câştigat o reputaţie bazată pe amabilitate şi experienţă.

Pe lângă aceste trei beneficii, John Hall schiţează cinci modalităţi prin care îţi poţi afişa competenţele şi abilităţile de networking, ajutându-i pe alţii:

1. Recunoaşte meritele altora. Nu pierde ocazia să menţionezi ce fac alţii bine, într-un articol sau în cadrul unei conferinţe la care participă reprezentanţii industriei.

2. Recomandă partenerii. Dacă cineva îţi cere să-i recomanzi un anumit produs sau serviciu, prezintă-le un partener de afaceri. Poţi folosi în acest sens conexiunile din LinkedIn, iar persoana respectivă ţi-ar putea returna favoarea.

3. Dăruieşte din timpul tău. Chiar şi cei mai ocupaţi oameni pot să-şi facă timp să-i ajute pe alţii.

4. Împărtăşeşte-ţi cunoştinţele. Dacă nu ai un brand personal puternic, descoperă ce probleme comune au oamenii din compania parteneră şi ajută-i să găsească o soluţie care să le economisească bani şi timp.

5. Dă feedback constructiv. Foarte frecvent, oamenii le cer colegilor şi partenerilor să le spună ce vor să audă, în loc să ceară un feedback real şi constructiv care să-i ajute. Dacă dai un feedback care poate contribui la îmbunătăţirea afacerii altcuiva, acea persoană se va orienta către tine în viitor.

În concluzie, Hall observă că ajutându-ţi partenerii sau alte contacte din industrie, nu doar câştigi recunoştinţa lor, ci te şi poziţionezi ca o persoană cu cunoştinţe, resurse şi credibilitate, atributele esenţiale ale unui lider de industrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •