Cum se folosește Twitter în lume

de Iulia Cimpoeru

În prezent, peste 302 milioane de oameni, la nivel mondial, folosesc Twitter, potrivit datelor furnizate de HubSpot.

Câteva statistici:

În fiecare zi sunt trimise 500 de milioane de tweeturi și 80% dintre utilizatorii activi de Twitter sunt pe mobil.

În medie, un utilizator Twitter, petrece aproximativ 170 de minute în fiecare lună pe Twitter.

Utilizatorii Twitter din America Latină sunt cei care au cea mai rapidă creștere din lume. Acolo, 23% dintre utilizatorii de internet au cont de Twitter.

Cei mai mulți utilizatori de Twitter au între 18 și 29 de ani (37%), urmați de cei care au între 30 și 49 de ani (25%), sub 18 ani (16%), între 50 și 64 de ani (12%) și peste 65 de ani (10%).

Cele mai vizibile evenimente pe Twitter:

Printre evenimentele care au primit cele mai multe tweeturi se numără: Super Bowl (25.1 milioane), Premiile Grammy (13.4 milioane), Aniversarea de 40 de ani a show-ului Saturday Night Live (1.3 milioane).

Serialul care a dat naștere la cele mai multe tweeturi este „The Walking Dad” și cele mai aprinse discuții le-a stârnit reality show-ul „The Bachelor”.

Când postăm pe Twitter?

Momentul  optim de a posta pe Twitter pentru branduri este în zilele de miercuri și în weekend-uri. Orele cele mai potrivite sunt ora 12pm și 6pm pentru postări, iar ora 5pm are cel mai ridicat scor de retweets.

Conținut mesaje Twitter

La nivel de conținut al mesajului, 50% dintre mesajele transmise pe Twitter conțin o fotografie și 33% dintre acestea conțin un link.

Pe Twitter se dă replică mai mult decât se transmite un mesaj: 68% dintre postări sunt replici, 26% sunt postări directe și 6% sunt retweet-uri.

Află mai multe date despre Twitter în acest infografic realizat de marketingprofs.com:

 

infographic twitter

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •