Întrebarea care poate dezvălui un lider înnăscut

Întrebarea care poate dezvălui un lider înnăscut

Găsirea unui lider potrivit pentru o echipă este o sarcină extrem de dificilă pentru departamentul de resurse umane. Printre zeci de candidați, trebuie făcute diferențele între CV-uri, unele dintre ele fabricate, exagerate și cele reale. Există, însă, potrivit Business Insider, o întrebare care poate fi pusă unui viitor executiv prin care HR-ul își poate da seama dacă are în față un lider înnăscut.

„Spune-mi cum ai procedat ultima data când a trebuit să dai afară pe cineva?”

Marc Barros, CEO al companiei Contour, spune că această întrebare poate spune multe despre abilitățile de lider ale unei persoane. El este de părere că un candidat care spune că nu a dat pe nimeni afară, nu poate fi o variantă potrivită.

„Nu poți construi o echipă bună fără să o rupi și să o reconstruiești”, spune Barros.

Modul în care o persoană a dat afară un angajat va spune multe despre abilitățile lui de comunicare. A fost luat prin surprindere angajatul de concedierea sa?, I s-au comunicat motivele? I s-a oferit feedback?, toate sunt întrebări care scot la iveală ce tip de lider este persoana intervievată.

„Liderii buni sunt un fel de coach-i care acordă constant feedback sincer”, explică Barros.

Barros conchide și spune, de asemenea, că întrebarea „cum ai procedat când ai dat afară pe cineva”, ar trebui urmată și de întrebarea „Ce ai făcut după ce ai dat persoana/persoanele afară”. Răspunsul la această întrebare arată cât de empatic este candidatul.

„Liderii foarte buni vor face tot ceea  ce este posibil pentru ca persoana concediată să își revină din eșec”, spune Barros.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •