Sociabilitatea- calitatea de care are nevoie orice lider

Sociabilitatea - calitatea de care are nevoie orice lider

Ne aflăm într-o nouă eră a lidershipului? Potrivit inc.com, răspunsul ar fi unul afirmativ. Muncim cu o viteză mult mai mare, iar schimbările, în această direcție, modifică și dinamica umană. În ziua de azi este tot mai mult nevoie de un lider social.

Relaționarea, capacitatea de a stabili conexiuni,  sunt, în prezent, mai importante decât niciodată pentru un lider.

Lidershipul social este extrem de valoros

Cu toate că ideea de lidership nu este asociată în general cu latura emoțională, ci mai mult cu rațiunea, odată cu dezvoltarea rețelelor de socializare, cu o nouă generație ajunsă la maturitate, dar și cu creșterea prezenței femeilor pe piața muncii, elementul social a căpătat din ce în ce mai multă importanță.

Acum liderii consideră că partea socială este importantă și că a-și arăta din când în când și vulnerabilitățile, nu înseamnă că pierd din autoritate.

 Ce înseamnă noul lidershipul care pune accent pe relație?

Un lider care valorifică latura socială va merge pe gândirea intuitivă, îi va păsa cum vor fi afectați oamenii de deciziile luate, va pune accent pe munca de echipă și va încerca să găsească o legătură între idei, muncă și oameni

Cum ar trebui să comunice noul tip de lider?

* Nu trebuie să îi fie teamă de expunerea sentimentelor. În orice situație delicată, un lider ar trebui să fie preocupat și de cum se simt angajații sau de cum vor fi ei afectați de o schimbare.

* Pune accent le legătura personală

Atunci când de exemplu, angajații au o problemă, un lider ar trebui să le ofere tot sprijinul, să se asigure că ei se simt implicați și luați în considerare.

* Iși acceptă vulnerabilitatea

Un lider nu este mai slab dacă își exprimă sentimentele în anumite situații. Acest lucru le va demonstra angajaților că și șeful lor este un om obișnuit, care trece prin tot felul de experiențe cu bucurie sau cu tristețe.

* Trebuie să își arate aprecierea față de angajați

Aprecierea este extrem de importantă pentru angajați. Le dă un sentiment de mulțumire, dar îi și motivează în același timp. Prin urmare, un lider nu trebuie să ezite în a-ți lăuda angajații pentru munca depusă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •