Să ai o strategie de marketing pentru a-ţi dezvolta afacerea pe site-urile de socializare este un lucru normal în ziua de astăzi. Însă este nevoie de mai mult decât atât pentru a promova o afacere, investind un buget foarte mic în reclama produselor şi serviciilor.
Piaţa social media este saturată de branduri care încearcă să se evidenţieze pentru a ajunge la clienţii lor. Cu 1 din 10 achiziţii online stimulate pe site-urile de socializare, nu îţi poţi permite riscul de a pierde teren în faţa competitorilor din cauza unei prezenţe sărace în mediul online.
Ananda PR explică mai jos cum să utilizezi reţelele de socializare pentru a accelera o creştere reală a vânzărilor online, în baza unor consultări cu specialişti în acest domeniu.
#1 Concentrează-te pe platformele preferate de clienţii tai
Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat Google+, Tumblr, Pinterest, Periscope, etc. Există sute de platforme de social media pentru a alege, însă nu trebuie să îţi creezi cont pe fiecare dintre ele.
Trucul este în a găsi platformele cu cea mai mare concentrare a publicului căruia te adresezi, apoi focusarea atenţiei pe planul de marketing şi de dezvoltare doar de pe aceste canale. Aşa cum spunea Peg Fitzpatrick, specialist social media, „este de preferat să ai succes pe una sau două platforme sociale decât să îţi meargă prost pe cinci sau şase.”
#2 Crează o identitate proprie
Interactionează cu publicul în modul cel mai potrivit imaginii produsului tău: începe conversaţii, fă glume, publică ultimele noutăţi. În mediul online ai posibilitatea de a-ţi umaniza afacerea, de a o face accesibilă unui public larg şi real. Cel mai important, nu îţi fie frică de faptul că este posibil să îţi sperii clienţii.
#3 Publică articole utile şi de calitate
Trendurile se schimbă rapid în mediul online, iar tu trebuie să ţii pasul. Cu atât de multe branduri care se luptă să iasă în atentia publicului, comerţul electronic va trebui să creeze conţinut de calitate pentru a atrage atenţia publicului în continuare.
Citeşte şi 4 greșeli în strategia de Social Media pe care să le eviți
Ce înseamnă „articole de calitate”? Pentru început, uita de afirmaţia „cumpără acum!”. Desigur, acest lucru s-ar putea să îţi aducă ceva vânzări, însă va fi nevoie de ceva mai mult în ziua de azi pentru a-ţi păstra clienţii. În loc de anunţuri şi imagini de produs, încearcă o altă abordare. Poţi publica ceva mai util, cum ar fi o prezentare video de produs pe Facebook sau o listă cu idei de cadouri pe Instagram, lucruri care le arăta oamenilor de ce trebuie să aleagă produsele tale şi cum le vor fi de folos.