Viitorul resurselor umane în viziunea directorilor generali

provocarile strategice din HR identificate de catre directorii generali

Directorii generali vor transformarea funcției de HR

Pentru directorii generali (79%), demonstrarea angajamentului organizației pentru responsabilitate socială și pentru sustenabilitate sunt printre cele mai eficiente practici în atragerea și retenția celor mai buni angajați. Pentru managerii de HR (67%), oferirea sentimentului de siguranță a locului de muncă și crearea oportunităților de progres în carieră pentru angajați par să fie cele mai eficiente practici în atragerea, retenția și recompensarea talentelor în organizație.

Pentru oferirea unei dimensiuni mai strategice a funcțiunii de HR, directorii generali spun că cea mai importantă acțiune de implementat în organizație în următorii trei ani este implicarea mai intensă a conducerii executive a companiei în implementarea strategiilor de HR. Pe de altă parte, pentru managerii de HR, acțiunile de impact sunt: investiția în dezvoltarea angajaților din HR, cu focus pe aspecte specifice, cum ar fi competențe noi, critice pentru business, modificarea metodelor de evaluare a profesioniștilor cu rol de HR business partners (de exemplu, folosirea unor criterii de tipul: calitatea procesului de recrutare, progresul ierarhic, rată de retenție în companie, etc.) și implicarea mai intensă a conducerii executive a companiei în implementarea strategiilor de HR.

Directorii generali susțin digitalizarea proceselor de HR

Programele software cele mai folosite în departamentul HR sunt cele pentru salarizare (80% dintre companii), softurile pentru administrarea resurselor umane (70%), softuri pentru managementul performanței angajaților (65%). Pentru 75% dintre directorii generali, sistemele sau procesele existente de gestionare a recrutării au un impact pozitiv asupra capacității companiei de a furniza un HR eficient, în timp ce pentru 70% dintre aceștia, utilizarea tehnologiei în HR pentru măsurarea performanței (ROI) departamentului are o importanță crescută.

Pentru 55% dintre directorii generali care au răspuns în cadrul cercetării, tehnologii precum inteligența artificială și automatizarea proceselor vor fi suficient de avansate în următorii 2-5 ani pentru a influența funcția de HR din compania lor. Mai mult, directorii generali consideră că tendințele majore care pot schimba în mod semnificativ funcția de HR în viitor sunt: digitalizarea proceselor companiei (75%), inteligența artificială (70%), aplicațiile mobile și social media (65%) și outsourcing-ul (60%). Din păcate, majoritatea companiilor respondente spun că bugetul alocat pentru digitalizarea funcției de HR a fost în 2018 mai scăzut decât cel din anul precedent.

Despre Valoria

Valoria Business Solutions este o companie de consultanță, training, și coaching. Misiunea companiei este aceea de a transforma în valoare potențialul echipelor și organizațiilor. Competența, încrederea, inovația și pasiunea sunt valorile pe care le susținem prin tot ceea ce facem. Credem în oameni și în aspirația lor de împlinire personală și profesională și în dorința lor de a-și accelera potențialul. Aflați mai multe despre noi pe: www.valoria.ro

]5 provocări majore pentru Directorii de Marketing Elena Badea, Managing Partner, Valoria Business Solutions 

Timp de 15 ani Elena Badea a fost Director de Business Development și apoi Director de Marketing al unei companii internaționale de top care activează în Romania. Are o vastă experiență în business development, account management, marketing corporativ, operațional și marketing digital. A coordonat 43 de cercetări privind mediul de business și antreprenorial din Romania și s-a implicat în programe de formare și coaching pentru manageri și oameni de afaceri, dar și în proiecte de responsabilitate socială și educație. Publică frecvent articole în presa centrală din țară și este invitată ca vorbitor la numeroase conferințe naționale pe teme actuale de marketing și business development.