Alitalia va avea un nou CEO: Cramer Ball

Alitalia va avea un nou CEO

Alitalia a anunţat recent că l-a numit pe Cramer Ball membru al consiliului director, urmând ca din luna martie 2016, el să fie CEO-ul companiei aeriene. La baza deciziei stau experienţa sa în domeniul aviaţiei, precum şi abilităţile sale manageriale şi de gestionare a proceselor de schimbare.

Australianul de 48 de ani intră în compania Alitalia după ce a ocupat poziţia de CEO în cadrul companiei indiene Jet Airways. Ball a mai condus Air Seychelles. În ambele companii, Ball a supervizat procese majore de transformare, fiind cunoscut în industrie ca specialist în astfel de schimbări.
„Sunt convins că Ball este persoana potrivită pentru a asigura continuitatea planului nostru industrial şi are ca obiectiv stabilit să aducă pe profit compania, până în 2017”, a declarat preşedintele Alitalia – Luca Cordero di Montezemolo. În noua sa poziţie, Ball îi succede lui Silvano Cassano, care a demisionat de la conducerea companiei în luna septembrie a acestui an. Interimatul va fi asigurat de către Luca Cordero di Montezemolo.

Potrivit site-ului www.theaustralian.com.au/, Cramer Ball a mai avut funcţiile de general manager, pe zona South East Asia, în cadrul Etihad Airways, Bangkok, precum şi cea de director general pentru Australia şi Noua Zealandă, în cadrul acelei companii, cu sediul la Sydney.

Citeşte şi: Români de-ai noştri fac treabă bună în EstoniaPredare de ştafetă în managementul Centrului de…Arthur Popa preia funcția de CEO al Băneasa Developments

(Foto: BriYYZ, www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •