Se iau cele mai bune spectacole și se adună sub norul Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD. Se abate de la rețeta tradițională și se adaugă două ingrediente noi: dans și performance. Se lasă timp de 10 zile să (se) joace, să danseze și să bucure inimile îndrăgostiților de artă independentă. Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele care vor face cea de-a unsprezecea ediție UNDERCLOUD memorabilă.
UNDERCLOUD 2018 va avea loc în perioada 22-31 august în București, la ARCUB-Gabroveni și va găzdui peste 35 de evenimente din România, Anglia, China, Franța, Israel, Polonia și Portugalia.
Iubitorii de artă care vor fi prezenţi la Festivalul UNDERCLOUD, realizat cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB, vor avea ocazia să participe la spectacole de teatru, spectacole-lectură, dans, performance, workshop-uri, conferințe şi lansări de carte.
Dansând cu norii
Anul acesta festivalul anunță două noutăți importante: crearea a două secțiuni – dans și performance – și invitarea unor producții independente din afara Bucureștiului.
„Intrăm într-un nou deceniu. UNDERCLOUD a crescut firesc, organic și a ajuns după 11 ani un reper al mișcării independente de teatru. De la an la an s-a transformat frumos, cu curaj, cu oameni cu viziune și a ajuns să fie un eveniment așteptat toată vara. Secțiunile noi vin în întâmpinarea gândului de a avea un festival de interferență artistică.”, spune Chris Simion-Mercurian, fondatoarea Festivalului.
Printre spectacolele de dans de anul acesta se numără și două producții din Israel: „The Third Dance” un show care pune în lumină romantismul și toate clișeele acestuia și „Territorial Opera”, conceput de Schlomit Fundaminsky, desemnată de Ministerul Culturii din Israel cea mai promițătoare tânără coregrafă.
Pe de altă parte, secțiunea performance include spectacole precum: „Homo Love”, „Nok !Nok !” și „La Institutul Schimbării”.
O altă noutate pe care o aduce această ediție este selecția unor spectacole independente din afara Bucureștiului. Este vorba de „Complet alb” (Iași), „În umbra marelui plan” (Cluj) și „MaRo” (Târgu-Mureș). „Complet alb” ne face să experimentăm ce simte un nevăzător, „În umbra marelui plan” este o ȋncercare de a reconstitui istoria unui experiment social, iar „MaRo” ne arată bizareriile relaţiilor româno-maghiare.
Citește și Descoperă Transilvania, cu trenul!