Schimbări la vârful companiei Brikston

Compania din Iași, în care lucrează peste 210 angajați, a împlinit o jumătate de secol de activitate pe piața românească a materialelor de zidărie și finisaje, dintre care ultimii zece ani sub brandul Brikston. În anul 2007, pachetul majoritar de acţiuni al fostei Ceramica SA a fost preluat de către fondul privat de investiţii Advent International, moment în care au fost efectuate schimbări esentiale în cadrul companiei. Cu ajutorul noii echipe de management și datorită investițiilor majore în liniile de producție, branding și cercetare-dezvoltare, Brikston a ajuns la un volum anual al vânzărilor de aproximativ 350.000 mc de cărămidă și blocuri ceramice si la peste 20 milioane de euro cifra de afaceri în 2018.

Modernizarea companiei a dus la transformarea acesteia dintr-un jucator regional într-un jucător național. Produsele Brikston sunt prezente atât în toate județele țării, cât și pe piețele din Republica Moldova și Ucraina.

„În decursul primilor ani de la lansarea mărcii, cota de piață Brikston s-a triplet, ajungând la 19% în perioada 2011-2013. Rezultatele au fost obținute prin extinderea zonei de vânzare, prin dezvoltarea gamei de produse și, nu în ultimul rând, prin menținerea calității produselor,” a explicat Iulian Mangalagiu. „Schimbarea acționarului majoritar înseamnă o nouă etapă pentru companie. În timpul în care fondurile de investiții au fost acționari majoritari, compania s-a schimbat radical. S-au investit peste 30 milioane de euro în linia C3, în prepararea nouă, dar și în utilaje în carieră, motostivuitoare etc.

Cu venirea grupului Leier ca acționar majoritar, compania are șansa unui nou ciclu de dezvoltare, iar pașii pe care acesta îi va face se vor vedea în perioada următoare. Brikston, împreună cu echipa de top management, era pregatită de mult timp pentru o astfel de schimbare.”

Principalul domeniu de activitate al grupului Leier, fondat în 1965, îl constituie industria prefabricatelor din beton simplu și armat, a cărămizilor și blocurilor ceramice.

Citește și: Grupul Puratos face schimbări în managementul local şi regional