Cum să îți regizezi afacerea în stilul Tarantino

Lectii de afaceri din filmele lui Quentin Tarantino

Filmele lui Quentin Tarantino au atins statutul de cult, astfel că nu e de mirare că ele au devenit obiect de studiu în universități. Cu această ocazie, cei de la publicația entrepreneur.com au vorbit cu doi profesori universitari despre ceea ce face filmele lui Tarantino să fie atât de populare, ce lecții de afaceri oferă și cum pot ajuta în carieră. Cei doi consultanți implicați în analiză au fost Robert J. Thompson, profesor de televiziune și cultură populară la Universitatea Syracuse, și Todd Dewett, profesor de management în cadrul Universității Wright State din Dayton, Ohio și fan al lui Tarantino.

„Personajele lui Tarantino sunt foarte convingătoare”, spune Thompson. „Ele vorbesc într-un limbaj pe care îl înțeleg oamenii obișnuiți, oferind unele referințe ale culturii populare pe care oamenii le acceptă”. În timp ce filmele lui Tarantino sunt controversate pentru violența, limbajul și subiectul lor, pot fi extrase lecții de business, despre ce să urmăriți atunci când angajați, cum să lucrați cu alții și ce să căutați în programele de formare.

Iată patru lecții de afaceri preluate din filmele lui Quentin Tarantino:

  1. Găsiți modurile de formare corecte pentru a excela în domeniul vostru.

Să luăm, drept exemplu, fimul „Kill Bill: Vol. 1 și 2”. Mireasa, interpretată de către Uma Thurman, caută răzbunarea împotriva grupului care i-a distrus viața și a lăsat-o aproape moartă, în ziua nunții ei. Preocuparea sa singulară de a se răzbuna pe Bill și echipa lui alimentează inițierea ei în artele marțiale.

Dacă răzbunarea nu este cea mai bună motivație în afaceri, personajul lui Thurman arată ce devine posibil atunci când sunt implementate programe eficiente de instruire. Potrivit lui Dewett, anual, sunt risipite sume enorme, deoarece companiile nu aduc persoane potrivite ca să-și instruiască angajații. Organizațiile trebuie să găsească un profesor bun, să se asigure că angajații lor au motivația de a învăța noi abilități, iar apoi să le ofere posibilitatea de a le pune în practică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •