Universitatea Națională de Muzică București găzduieşte a III-a ediţie a Festivalul de Harpă București

Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti gazduieste a III-a editie a Festivalul de Harpa Bucuresti

Între 26 – 28 octombrie 2018 Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Asociația Harpiștilor din România (AHR) organizează a III-a ediție a Festivalului de Harpă București (FHB). În cadrul FHB va fi găzduită și Expoziția de Harpe a firmei Hàrfamives-Papfalvi Ferenc din Ungaria.

Festivalul de Harpă București reunește harpiști din Franța, Ungaria, Grecia și Italia, propunându-și promovarea harpei, în rândul publicului de toate vârstele, dar în special în rândul copiilor.

De asemenea, elevii și studenții harpiști au posibilitatea de a participa gratis la cursurile de masterclass, beneficiind de valoarea și experiența unor harpiști recunoscuți la nivel internațional.

Cu această ocazie, Festivalul va celebra trecerea a 125 de ani de harpă în România.
Programul Festivalului de Harpă București va cuprinde următoarele: recitaluri, masterclass, workshop, simpozion și expoziția de harpe.

Desfășurarea programului FHB 2018:

Vineri, 26 Octombrie 2018

Startul Festivalului este dat de deschiderea Expoziției de Harpe „Hàrfamives”, la orele 9:30.

Recitalul de Deschidere al Festivalului de Harpă București 2018 va fi susținut de renumita harpistă Chantal Mathieu și va cuprinde un program atractiv de muzică franceză și spaniolă din perioada romantismului târziu și până în zilele noastre. (orele 18:30)

Apoi, Recitalul de Deschidere va fi precedat de un micro-recital al Ansamblului de Harpe (cca. 20 de harpe de concert și harpe celtice), alcătuit din harpiști din toată țara, ce va cuprinde un program special orchestrat pentru acest Ansamblu de Harpe de către Mladen Spasinovici. (orele 18)

Citește și BEST of BAROC, Recital de muzică barocă cu Cezar Ouatu şi Ioana Maria Lupaşcu

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •