5 provocări emoționale întâlnite ca antreprenor

5 provocări emoționale întâlnite ca antreprenor

Antreprenoriatul este o cale minunată către o viață liberă. Ai oportunitatea de a câștiga un venit făcând ceea ce iubești. Această carieră nu este pentru oricine, dar dacă ți se potrivește, îți poți atinge marile țeluri în viață. Multe dintre materialele scrise despre antreprenoriat nu menționează însă zilele rele, provocările, momentele grele. A construi o afacere de succes înseamnă o luptă în a rămâne motivat. Iată cinci provocări emoționale pe care trebuie să le conștientizezi și să ai un plan pentru a le adresa.

Respingerea

Indiferent de cine ești și ce faci, vei avea momente în care vei experimenta un fel de respingere în business. În acele clipe, este foarte probabil ca emoțiile să te acapareze și să iei o decizie nepotrivită care să aibă consecințe pe termen lung.

Ceea ce simți în acel moment este natural. Acceptă și recunoaște sentimentele. Ia-ți o clipă de liniște pentru a trece prin ce experimentezi. Odată ce ai procesat întâmplarea, vei putea vedea o altă cale și un alt scenariu posibil. Înțelege ce este sub controlul tău și ce nu este.  

Invidia

Mediul online ne permite să fim martorii succesului unui antreprenor aproape instant. Ca antreprenori, ne bucurăm pentru cei din breaslă, însă nu putem să nu ne simțim puțin invidioși. Vrem tot ce este mai bun și pentru afacerea noastră. Fii sincer despre apariția invidiei, dar nu îi permite să îți între în viață. Poate duce către o cale greșită care să te îndepărteze de succes. Reconcentrează-te rapid pe motivele activităților tale. Nu te pierde vizavi de cine ești și ce produse oferi.

Singurătate

Un antreprenor se poate simți singur deși este înconjurat de oameni. Câteodată este dificil ca ceilalți să înțeleagă viziunea pe care o ai. Dar nu trebuie să fii solitar în călătoria ta. Sunt diverse căi de a lua legătură cu antreprenori care te pot ajuta. Nu te izola pe o insulă. Participă la un grup de lucru, mergi la Starbucks să lucrezi, orice numai să nu te încui în casă până în momentul în care îți construiești echipa.

Succes

Un citat incredibil de potrivit pentru frica noastră de succes sună așa: “Frica noastră cea mai adâncă nu este că suntem nepotriviți. Este cea conform căreia suntem puternici dincolo de măsură.” (Marianne Williamson). A avea sentimentul de reușită și a câștiga respectul oamenilor pentru tine și businessul tău te sperie. Întotdeauna fii sigur pe succesul dobândit, pe motivele pentru care ai început afacerea și pe cine vrei să ajuți. Rămâi umil și tratează-i pe cei din jur corect. 

Mai pot apărea multe lupte pe drumul de antreprenoriat. Ține minte că ai o alegere de făcut, întotdeauna. Îți poți controla acțiunile și reacțiile. Dacă poți găsi o cale de a gestiona luptele și a trece peste momentele delicate, vei avea toate șansele să construiești un business de succes și să îți atingi obiectivele setate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •