6 sfaturi de creştere a productivităţii cu Google Doc

6 sfaturi de crestere a productivitatii cu Google Doc

Când conduci o afacere mică, nu ai niciodată suficient timp să faci ce ţi-ai propus într-o zi. Lista ta de sarcini este atâta de lungă precum este o chitanță de cumpărături și pare să rămână la aceeași lungime, indiferent de numărul de sarcini pe care le îndeplineşti. Și, desigur, probabil că doreşti să îţi faci timp şi pentru cei dragi. Astfel, nu e de mirare că ești stresat.

Furnizorul de împrumuturi pentru întreprinderi mici, Fundera, a cercetat anul trecut mai multe sute de antreprenori și a constatat că 19% dintre proprietarii de întreprinderi mici lucrează mai mult de 60 de ore pe săptămână. De asemenea, a constatat că 70 la sută lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână, iar 89 la sută lucrează la sfârșit de săptămână.

Cel mai probabil, vei supraveghea o multitudine de operațiuni de afaceri, de la angajări și vânzări, la marketing și servicii pentru clienți. Îmbunătățirea productivității nu înseamnă doar să lucrezi mai mult sau mai repede, ci și să lucrezi mai inteligent. Anumite instrumente te pot ajuta să profiți la maximum de timpul pe care îl ai.

Google Docs este unul dintre instrumentele cele mai folosite de antreprenori în vremurile noastre. Te poate ajuta să faci maximum posibil în fiecare oră și să îţi conduci mai eficient afacerea. Însă reuşeşti să îl utilizezi cât mai eficient posibil? Iată câteva idei care te pot ajuta să optimizezi felul în care lucrezi cu Google Docs şi să economiseşti timp și energie.

  • Organizează-te cu codificarea pe culori.

Proprietarii de afaceri utilizează Google Docs și Sheets pentru totul, de la urmărirea orelor angajaților până la crearea planului de marketing. În timp, spaţiul tău de pe Google Drive poate deveni destul de dezordonat și aglomerat. Și, dacă nu-ți poți aminti numele exact al unui document, ești obligat să pierzi timpul cautându-l.

Prin codificarea documentelor şi dosarelor pe culori, vei evita timpul pierdut căutând prin toate resursele disponibile. Vei găsi materialele tale mult mai ușor. Mai întâi, crează dosare noi și sortează documentele. Apoi, fă click dreapta sau fă click pe orice dosar. Selectează „Modifică culoarea” și alege oricare dintre cele 24 de nuanțe.

  • Organizează o conferință telefonică dintr-un document.

“Suplimentele” (=Add-ons) sunt aplicații însoțitoare pentru G Suite care îţi permit să efectuezi o varietate de activități. Să presupunem că lucrezi la un Google Doc cu doi dintre angajații tăi. “Suplimentul” UberConference îţi permite să efectuezi un apel de tip conferință împreună cu colaboratorii tăi, direct din bara laterală.

Pentru a obține “suplimentul”, deschide documentul, apoi fă click pe „Add-ons” și „Get Add-ons”. Introdu „UberConference” în bara de căutare și fă click pe semnul plus albastru. Apoi permite-i aplicației să acceseze contul tău Google.

Pentru a lansa programul de “suplimentare”, fă click pe meniul de „Add-ons” și selectează „UberConference / Bara lateral pentru lansare”.

Citește și Cum pot obține rezultate remarcabile comunicând eficient