Cum poate o persoană obișnuită să înceapă o afacere

Cum poate o persoana obisnuita sa inceapa o afacere

Începerea unei afaceri poate fi o sarcină dificilă, indiferent de starea dvs. financiară, dar gradul de dificultate crește, cu cât vă aflați mai jos pe scara clasei economice.

Dacă se întâmplă să fiți o persoană obișnuită, cu un cont bancar mediu, o slujbă normală, o familie de hrănit și facturile care consumă un procent mare din câștiguri, atunci vei începe cu toate șansele împotriva ta.

De ce?

Este nevoie de bani pentru a câștiga bani.

Le spun studenților mei „puteți scrie cea mai bună carte din istoria universului, dar dacă nimeni nu o vede vreodată, nu veți face niciodată o vânzare. Pe de altă parte, puteți publica cea mai proastă carte publicată vreodată și cu tehnicile și finanțele de marketing potrivite pentru a o susține, veți obține niște vânzări inițiale, cel puțin până când veți primi câteva recenzii proaste.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Dacă vă începeți propriul site web, deschideți un magazin Shopify, vindeți pe Amazon, pe rețelele de socializare sau pe orice altă piață online, veți plăti fie prin publicitate, fie prin taxe. Uneori ambele, scrie Austin Lawson pentru entrepreneur.com.

Învățați din greșelile altora

Uneori, cu toții avem nevoie de o verificare a realității. Mi-aș dori ca cineva să mă fi așezat și să-mi fi spus asta când aveam 23 de ani, pentru că am irosit zeci de mii de dolari pe afaceri online eșuate de-a lungul anilor și erau bani pe care nu îi aveam.

Am fost tipul mediu cu venitul mediu, locul de muncă mediu și facturile peste medie. A existat un punct în viața mea când câștigurile mele lunare erau negative cu 1.000 USD. A trebuit să obțin un împrumut personal de 20.000 de dolari pentru a-mi crește veniturile pentru a-mi plăti facturile pentru un an.

Sincer, nu știu la ce se gândea banca oferindu-mi acel împrumut, dar mă bucur că au făcut-o pentru că m-am gândit serios să depun falimentul și, dacă sunt sincer, probabil că ar fi trebuit să o fac.

Aceasta a fost una dintre cele mai proaste și mai stresante perioade de timp din viața mea și dacă acest articol poate salva o persoană, va merita.

Treceți peste succes

Câțiva ani mai târziu, sprijineam Forțele Speciale SUA în calitate de antreprenor militar în Siria. În timp ce dormeam într-un cort, mâncam mâncare dintr-o cutie și furam WIFI dintr-o țară vecină, am început un site online de locuri de muncă pentru profesioniștii din aviație cu autorizații de securitate interesate să se desfășoare în zone de luptă.

Site-ul în sine a devenit profitabil, dar făcea doar câteva sute de dolari pe lună. Deși nu a fost un câștig masiv, nu au existat prea multe astfel de site-uri în industrie.

Unicitatea site-ului împreună cu publicul vizat pe care am reușit să-l construiesc prin intermediul publicității de pe Facebook au stârnit interesul oamenilor potriviți, ceea ce a dus la mine  consultându-mă cu o corporație de milioane de dolari.

De atunci, totul a mers bine. Uneori nu avem nevoie decât de o singură descoperire.

Dacă o pot face dintr-un cort din Siria, o poți face de pe canapeaua ta. Totuși, nu s-a întâmplat peste noapte. Iată procesul prin care a trebuit să trec pentru a ajunge în acel punct.

Depășirea obstacolelor obișnuite ale oamenilor

Greșelile pe care le-am făcut care m-au pus în cea mai proastă situație financiară din viața mea sunt aceleași greșeli pe care le fac mulți alții zilnic.

Dacă vă aflați într-o poziție în care nu aveți venituri consumabile, dar doriți să începeți o afacere online, citiți cu atenție următoarele sfaturi …

Fiți realist

Vă dați seama că până când nu vă remediați propriile probleme financiare, începerea unei afaceri legitime va fi exclusă. Aceasta a fost o realizare dificilă pentru mine, dar am învățat că puteți avea cel mai bun concept de afaceri din istoria universului, dar dacă nu îl puteți finanța și îl puteți face bine, nu va reuși niciodată.

Vindeți tot ce puteți vinde. Mai ales datorii care au plăți lunare. Dacă nu a fost pus în cuie, l-am vândut. Am pierdut bani pe aproape toate, dar a meritat pe termen lung.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Consolidați datoriile și anulați toate abonamentele inutile. Acest lucru mi-a permis să-mi reduc obligațiunile lunare, să scad ratele dobânzii la anumite datorii și să plătesc părți  mai mari pentru datorie.

Concentrați-vă pe bani

Căutați un loc de muncă mai bine plătit. Adesea, ne subestimăm pe noi înșine și ceea ce suntem capabili să realizăm.  Am reușit să-mi dublez salariul acceptând o poziție pe care majoritatea oamenilor nu o voiau. Am ajuns chiar să iubesc slujba, dar inițial făceam pur și simplu un sacrificiu personal pentru a atinge un obiectiv pe termen lung. Folosiți o abilitate, învățați o abilitate sau încercați ceva nou. Nu vă mai faceți griji cu privire la începerea unei afaceri și concentrați-vă să câștigați bani.

Am reușit să câștig încă 1.500 de dolari pe lună, scriind conținut pentru blogurile oamenilor, creând conținut de pe rețelele sociale și scriind mici cărți electronice informaționale. Iată un indiciu solid. Faceți lucrurile pe care oamenilor nu le place să le facă singuri.

Dacă vreți să aveți succes, pregătiți-vă să eșuați

Nu a fost plin de farmec, dar mi-a accelerat plata datoriilor. Am reușit să-mi obțin cea mai mare parte a afacerii prin aderarea la forumuri de nișă și grupuri de Facebook. Forumurile de nișă și grupurile de Facebook sunt două dintre singurele locuri de pe internet unde puteți obține audiență gratuit, dar trebuie să oferiți ceva pe care oamenii să îl caute în mod activ.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •