În zilele noastre, pe piaţa muncii, totul pare să urmărească productivitatea. Cum putem să ne facem treaba mai repede, să petrecem mai puțin timp cu activităţile neimportante și să eliminăm excesele și obiceiurile ineficiente care ne încetinesc?
Comunicarea nu face excepție de la această tendință. Cu tot mai multe modalități digitale de a rămâne în contact cu ceilalţi, devine obișnuită reducerea întâlnirilor, trimiterea de mai puține e-mailuri și mai scurte și, în general, menținerea de mai puține conexiuni pentru a câștiga mai mult timp. Însă acest lucru poate împiedica eficacitatea echipelor.
Uneori, merită să faci excese pentru a te asigura că toată lumea din echipa ta se află pe aceeași lungime de undă. Nu presupune niciodată că echipa ta cunoaște rezultatele deciziilor luate zilnic. Presupunerea, în locul informării, îţi garantează că ei vor petrece mai mult timp ghicind ce ar trebui să facă, în loc să lucreze efectiv.
Liderii companiilor ar trebui să se asigure că atât ideile măreţe de ansamblu, cât și deciziile zilnice, se răspândesc în echipă în mod eficient. Iar ideea de a face excese în comunicare merită să fie luată în considerare de către orice profesionist, lider sau nu. Poţi fi ceva mai repetitiv în comunicarea cu șeful tău pentru a te asigura că e la curent cu toată munca strălucită pe care o faci și de ce ai nevoie pentru a reuși. Sau poate încerci să reiterezi lucrurile cu colegii tăi pentru a menține pe toată lumea informată cu privire la obiectivele și termenele proiectului.
Bineînțeles, faptul că ești mai bogat în exprimare și mai clar nu înseamnă că trebuie să fii cu mult mai binevoitor sau chiar enervant. Iată câteva idei care te vor ajuta să obții echilibrul.
- Amintește-ţi: ceea ce este repetitiv pentru tine ar putea fi o noutate pentru altcineva
Deși repeți un mesaj de mai multe ori, mulți dintre cei cu care lucrezi îl pot auzi o singură dată, cel mult. Așadar, chiar dacă ai vorbit în detaliu despre o idee, în timpul unei întâlniri, toți colegii tăi de echipă care nu au fost acolo în acea zi, în continuare nu știu nimic despre aceasta. Repetă mesajele de câteva ori pentru a te asigura că toată lumea are șansa să le audă.
- Folosește diferite forme de comunicare
Ia în considerare faptul că persoane diferite învață (și absorb mesajele) în moduri diferite și încearcă să comunici același mesaj pe câteva canale diferite. De exemplu, menționează noua ta strategie de vânzări într-o întâlnire, apoi trimite un e-mail de verificare a doua zi, repetând mesajul. Sau, trimite un e-mail cu privire la ideile tale pentru o activitate în afara biroului cu echipa, apoi repetă mesajul unui coleg, atunci când mergeți să beți cafeaua împreună.
- Angajează un mesager
Uneori, liderii vin cu un coleg în toate întâlnirile lor, împuternicindu-l pe acesta să răspândească mesajele importante. Acest lucru ar putea fi un pic exagerat pentru unii, dar oricine poate folosi strategia de „mesager” pentru a se asigura că un mesaj se repetă – fără a trebui să îl repeți chiar tu, de prea multe ori. Când transmiți o idee într-o întâlnire cu un coleg, cere-i să o împărtășească cu echipa sa.
Per total, aceste idei se referă la încercarea de a te asigura că ideile importante nu se pierd în cumulul de încercări de a face lucrurile să meargă mai repede. Și cea mai bună parte este aceasta: cu cât comunicarea este mai clară, cu atât echipele vor fi mai productive.
Sursa: Themuse.com
Foto: Pixabay
Citește și Cum să dezvolţi conexiuni personale cu orice client potential