Cum pornești o afacere pe bani puțini

Cum pornesti o afacere pe bani putini

Ești entuziasmat să începi o afacere. Poate că ai deja o idee sau, pur și simplu, te încântă ideea lansării și dezvoltării propriei companii. Ești dispus să îți asumi anumite riscuri, cum ar fi plecarea de la locul de muncă actual și lipsa unei surse de venit, pentru o perioadă de timp. Există, însă, un obstacol logistic care te oprește: nu ai prea mulți bani.

Aceasta pare o problemă majoră, dar lipsa de capital personal nu ar trebui să te împiedice să-ți urmărești visurile. De fapt, este absolut posibil să începi și să dezvolți o afacere aproape fără nici o investiție financiară personală, dacă știi ce faci. Iată care sunt sugestiile lui Jayson Demers, fondator și CEO al AudienceBloom, într-un articol pe entrepreneur.com

De ce o afacere are nevoie de bani

În primul rând, să vedem motivele pentru care o afacere are nevoie de bani, în primă fază. Nu există o taxă unică pentru lansarea unei afaceri. Astfel, companii diferite vor avea nevoi diferite. Este important să estimezi, mai întâi, cât de mult capital va fi necesar, înainte de a începe să găsești metode alternative pentru a-ți finanța afacerea.

Ia în considerare următoarele necesități:

  • Licențe și autorizații. În funcție de regiunea ta, este posibil să ai nevoie de documente speciale și un registru pentru a putea opera activități.
  • Logistică. Cumperi materiile prime? Ai nevoie de calculatoare și / sau de alte dispozitive?
  • Echipamente. Ai nevoie de mașini sau programe specializate?
  • Spațiu de birou. Acesta presupune cheltuieli majore și nu poți neglija aspecte precum internetul, costurile utilităților, serviciile de curățenie, salarizarea și facturarea.

Citește și: 4 costuri de business de care poți scăpa rapid

  • Asociații, abonamente, afilierea în calitate de membri. La ce publicații și asociații vei fi abonat lunar?
  • Costuri de operare. Trebuie să iei în considerare toate departamentele și activitățile, inclusiv zona de marketing.
  • Taxe legale. Consulți un avocat pe tot parcursul procesului de dezvoltare a afacerii?
  • Angajați, liber profesioniști și contractori. Dacă nu poți face totul de unul singur, vei avea nevoie de oameni pe lista de salariați.

Citește și: De câţi bani ai nevoie ca să devii investitor la bursă?