Cum să iei decizii de carieră pe care să nu le regreți niciodată

Cum sa iei decizii de cariera pe care sa nu le regreti niciodata

Adesea judecăm deciziile de carieră ca fiind bune sau rele, evaluând doar recompensele pe care angajamentul le aduce. Banii, statutul, rețelele, progresul în carieră, puterea decizională și gradul de influență sunt indicatorii clasici de feedback pe care îi considerăm drept măsuri de succes sau lipsa acestora. Astfel de marcatori externi ne pot îndruma să luăm decizii negative în carieră în mai multe forme.

Adesea stabilim obiective care nu sunt cu adevărat ale noastre, ascultând sfatul celor care nu sunt calificați să ofere recomandări și îndrumări. În încercarea de a aparține și de a ne simți acceptați de prietenii noștri, de familia și de cei aflați în proximitatea noastră, suntem pe cale să construim o carieră profitabilă, dar în interiorul nostru suntem complet lipsiți de satisfacția personală.

Obsevați călătoria ca una plină de lecții, spre deosebire de o destinație finală și nu veți regreta niciodată o alegere pe care o faceți. Veți fi capabili să faceți salturi mai mari, să vă gândiți la riscuri și să vă simțiți recunoscători pentru fiecare încercare și necaz de-a lungul drumului.

1. Creați o hartă a carierei, nu o singură traiectorie

Așteptarea ca următoarea etapă să fie deslușită pentru a decide apoi dacă vă place sau nu înseamnă că nu sunteți responsabil de a determina unde veți ajunge. Pentru a minimiza șansele de a lua decizii regretabile, începeți cu o revizuire a călătoriei dvs. până în prezent și întrebați-vă următoarele întrebări:

Care au fost experiențele mele cele mai plăcute și ce le-a făcut atât de plăcute?

Ce fel de lucruri am învățat cel mai mult și de unde au venit lecțiile cele mai valoroase?

Ce medii mi-au oferit cele mai bune oportunități de învățare și experiențe? Ce caracteristici ale acestor medii mi-au oferit acest lucru?

Cum să iei decizii de carieră pe care să nu le regreți niciodată

Răspunsurile pe care le descoperiți vă vor întări gradul de conștientizare și claritate în ceea ce vă doriți cu adevărat și veți ajuta sistemul dvs. de activare reticular să filtreze oportunitățile care vă duc spre găsirea lui. Creați-vă propriile oportunități de luare a deciziilor, în loc să permiteți altcuiva să vă dicteze direcția și progresul. De asemenea, nu vă gândiți doar la următoarele trepte liniare convenționale pe scara dvs. de carieră. Fiți deschiși pentru a vedea toate oportunitățile.

2. Inversați planificarea drumului de carieră și stabiliți obiectivele de activitate cu mult timp înainte

Cuvintele lui Marshall Goldsmith: „Ce te-a adus aici nu te va duce acolo” au cercetări științifice pentru a le garanta adevărul. Cercetătorii Jooyoung Park, Lu Fang-Chi și William Hedgcock au descoperit că planificarea inversă (înapoi) nu numai că a condus la o mai mare motivație, o așteptare mai mare și o presiune mai redusă pe timp, dar și la rezultate mai bune. Începeți cu gândul final, lucrați înapoi și veți avea mai multe șanse de a avea experiențe de lucru valide și de succes. Când puteți să vă cartografiați calea folosind această metodă, este puțin probabil să luați decizii de carieră pe care le veți regreta, scrie entrepreneur.com

De asemenea, vă puneți provocări în practicarea îmbunătățirii abilităților tehnice și personale, chiar și în primele nouăzeci de zile. Extinderea capacităților dvs. individuale va crește familiaritatea dvs. emoțională și mentală spre a deveni ceea ce trebuie să fiți pentru a atinge obiectivele pe care le-ați stabilit. Construiți învățarea structurată în scopurile dvs. de activitate experimentală.

Stabiliți două lecții și desfășurați activități împotriva acestora, care vă vor schimba de la poziția actuală și vă vor duce mai departe spre obiectivele dvs. Lucrați cu un antrenor și observați ceea ce ați experimentat, obținut sau nu ați reușit. Recunoașteți ceea ce v-a speriat și ce v-a încântat.

Monitorizarea progresului dvs. dintr-o perspectivă holistică va face foarte greu pentru dvs. să regretați luarea de decizii. Deciziile de carieră care conțin activități bine planificate și calculate, rareori aduc cu sine regret.

În timp ce Benjamin Hardy își desfășura activitatea de psihologie organizațională, el a început să scrie proiecte pe lângă. După optsprezece luni de îmbunătățire continuă a stilului său de scriere pe Medium, a devenit cel mai popular scriitor al platformei. De aici, Hardy a fost inspirat să-și dezvolte primul curs online, care a generat câteva sute de mii de dolari în primele șaptezeci și două de ore de lansare.

Ceea ce a urmat a fost că Hardy a căutat serviciile unui scriitor care să-l ajute să lanseze prima afacere care a câștigat o subvenție de trei sute de mii de dolari. Hardy este într-adevăr un scriitor și autor recunoscut, publicat pe diferite medii: cursuri online, cărți, articole de cercetare axate pe psihologie și scriitor guest.

Toate aceste căi l-au determinat pe Hardy să facă ceea ce voia să facă, să fie și să aibă. Rețineți, totuși, el nu a luat o singură cale de traiectorie. El a exercitat o mentalitate de creștere și o dorință de a merge pe un teritoriu necunoscut. Dacă aveți în minte o singură cale de urmat, este posibil să pierdeți oportunități incredibile care vă vor exercita cu adevărat potențialul. Să ratezi aceste oportunități este ceva ce nu vrei să regreți.

3. Nu luați niciodată decizii într-o stare de spirit dezechilibrată

Cercetările arată că exersarea inteligenței emoționale pentru a vă restabili într-o stare echilibrată, pozitivă a dispoziției reduce probabilitatea de a face decizii de carieră regretabile. Prin urmare, asigurați-vă că niciodată nu luați decizii de carieră – sau orice decizii importante – într-o stare emoțională negativă sau una euforică.

Stresul negativ merge mână în mână cu mentalități fixe. Aveți o capacitate limitată de a vedea decizii incorecte pe care le-ați făcut din orice altă perspectivă și aveți o capacitate mai mică de a gândi idei și acțiuni pentru a le inversa dacă simțiți că într-adevăr ați făcut o greșeală gravă. Dimpotrivă, luarea deciziilor într-o stare de euforie, asemănătoare cu cea de tip twister, este, de asemenea, periculoasă. Puteți să pierdeți detalii fine, care ar putea să vă costă mult. Data viitoare când participați la un eveniment care promovează un pachet de marketing digital de zece mii de dolari, care promite să vă stimuleze afacerea, gândiți-vă din nou. Chiar mai bine, lăsați cartea de credit acasă.

Sursa foto: Unsplash

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •