Trei lucruri de luat în considerare ca antreprenor în serie, în Europa

Cea mai mare greseala pe care o fac antreprenorii

„Oamenii sunt cel mai important lucru”, spunea unul dintre cofondatorii WeWork, Adam Neumann. Modelul de afaceri și îmbunătățirea produselor pe care le oferiți vor veni de la sine, dacă aveți oamenii potriviți. Oamenii cu care un antreprenor va face afaceri sunt cei care țin la valori și cultură. În lumea antreprenoriatului, mai ales dacă ideea de afacere a trecut granița țării, cultura joacă un rol esențial în felul în care un proprietar de afaceri își gestionează echipa. Europa oferă avantaje importante celor care își doresc să devină antreprenori, însă  impune și multe norme și provocări culturale.

Citiți mai departe cum vă puteți alinia diferitelor culturi.

Locul potrivit pentru a vă stabili

Este esențial să aveți în vedere normele culturale, precum și reglementările țării în care decideți să vă lansați afacerea. Privind reglementările, există două moduri diferite dintre care antreprenorii pot alege.

Atunci când a vorbit despre avantajele deschiderii unui magazin în UE, Alexander Alexandrov, directorul general al CoinPayments și Velas, a spus într-un interviu că SUA „tinde să se concentreze mai mult pe pedeapsă decât pe prevenție. În tot acest timp, UE lucrează pentru a permite companiilor să se simtă dorite și să lucreze cu noi industrii. Acest lucru a făcut ca numeroase companii să se mute acolo (de exemplu, în Estonia, Republica Cehă și Elveția (zona Schengen). „

Pentru a beneficia de aceleași lucruri, Alexandrov și-a mutat cel mai nou proiect, Velas, din Estonia, în Zug, Elveția. Ministrul elvețian al afacerilor economice, educației și cercetării, Johann Schneider-Ammann a adăugat că vrea să creeze „un mediu în care tinerii să fie pregătiți să-și asume riscuri. Vrem să creștem antreprenori. ”

În mod similar, țări precum Marea Britanie și Germania au o infrastructură puternică pentru înregistrarea și conducerea unei afaceri. Acest grup de națiuni oferă o securitate juridică deosebită, educație extraordinară pentru cetățenii lor, precum și un mediu favorabil întreprinderilor de succes internațional. Pe de altă parte, aceleași țări sunt cunoscute pentru că percep cele mai mari taxe din lume și au un număr ridicat de reguli după care un om de afaceri trebuie să își conducă întreprinderea.

„Când am decis să-mi mut afacerea din Germania în Cipru, am ales a doua cale disponibilă. Cipru nu este doar printre țările cu cele mai benefice sisteme fiscale din Europa, dar oferă, de asemenea, companiilor locale mult mai multă libertate decât multe alte atate. Cu toate acestea, când unul din foștii noștri clienți nu a plătit o factură de cinci cifre, mi-am dat seama că nu pot aștepta același ajutor din partea guvernului cipriot, așa cum aș fi făcut-o în Germania”, scrie Simon Moser, pentru entrepreneur.com