Viața este prea scurtă ca să ne-o petrecem “cu capsa pusă”

Te poti antrena sa traiesti in alte stari

O bună parte a energiei noastre zilnice se consumă pe gânduri și emoții negative. Ne este greu să ne gestionăm conștient starea: ne ieșim ușor din pepeni, ne încărcăm cu probleme și rămânem blocați în stări neproductive mai mult decât este cazul.

Indiferent dacă ești antreprenor, angajat în funcție de conducere sau părinte, mi-e greu să cred că n-ai fost niciodată într-o stare emoțională proastă. Iar dacă ești antreprenor român, sunt sigură că îți petreci o bună parte a zilei în crize de nervi și lehamite.

A-ți ieși din fire din când în când este normal, însă a rămâne nervos și cu un comportament neproductiv este un obicei pe care chiar tu ai ales să îl perfecționezi. Poate că la început ți s-a părut că funcționează: îți aducea “atenție” și rezultate. Pe urmă, te-ai convins că nu se poate altfel (ai decis că toți angajații sunt rău-voitori, incompetenți și leneși). Acum, nici nu mai realizezi că aceasta a devenit rutina ta de funcționare. Dacă ești fericit cu această stare, nu este nevoie să citești tot articolul. Dacă ai înțeles deja că există și efecte nocive ale acestui comportament (asupra ta și a celor din jurul tău), n-ar strica să citești mai departe.

Clienții mei mă întreabă dacă nu sunt niciodată nervoasă, frustrată, mânioasă? Ba, sigur că da! Într-o anume etapă din viața mea, așa eram mai tot timpul. Dar am învățat cum să nu rămân așa multă vreme, cum să-mi schimb starea emoțională, de dragul meu și a celor apropiați din viața mea personală și profesională! Și nu prin gândirea pozitivă (a gândi pozitiv fără a acționa corespunzător este inutil și pueril), ci prin antrenament! A fost ca la maraton, doar că în loc să “alerg”, m-am antrenat să-mi recunosc starea și să ies din ea în mod conștient. Așa cum ani în șir m-am antrenat să fiu stresată tot timpul, îngrijorată, frustrată, dar și puternică, hotărâtă, ambițioasă, tot așa am decis într-o zi să-mi schimb rutina. Am hotărât că viața este prea scurtă ca să mi-o petrec “cu capsa pusă”, așa că am realizat că nu sunt eu când sunt nervoasă și am ales să învăț cum să schimb această stare. Și foarte important: mi-am alimentat motivația și energia cu dragostea pentru persoanele apropiate mie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •