Sfaturi esențiale pentru antreprenorii ambiţioşi, de la Elon Musk

Sfaturi esentiale pentru antreprenorii ambitiosi, de la Elon Musk

Directorul executiv Tesla, Elon Musk este un antreprenor serial care are succes continuu. Fiind inspirația din viaţa reală pentru Robert Downey Jr. în rolul lui Iron Man, nativul din Africa de Sud, s-a bucurat de primul său mare succes din poziţia de cofondator Zip2.

Mogulul cu gândul în viitor a lansat X.com, care a fuzionat cu Confinity pentru a deveni PayPal, dar este mai bine cunoscut pentru cofondarea producției de automobile electrice Tesla și lansarea SpaceX – companie ce produce rachete care, speră el, va permite într-o zi oamenilor să trăiască pe alte planete. Musk este, de asemenea, președintele companiei de proiectare a panoului solar SolarCity și cofondatorul companiei de cercetare non-profit OpenAI.

Ideile inovatoare combinate cu munca grea l-au ajutat pe Musk să ajungă la o valoare netă colosală de 18,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes, din data de 23 mai. Dacă urmărești să ai succes în afaceri, ar fi util să împrumuți câteva tactici din agenda lui Musk.

Cere feedback

Pornirea unei afaceri este un proces cu încercări și erori. În timpul unei sesiuni de Google Hangout din august 2013 găzduite de Google pentru întreprinzători, Musk a subliniat importanța cererii sfaturilor.

„Luați cât mai mult feedback de la cât mai mulți oameni despre ideea pe care o aveți”, a spus Musk. „Căutați feedback critic. Întrebați-i ce e în neregulă. Deseori, trebuie să te chinui mult pentru a-ți da seama ce e în neregulă.

Acceptă criticile constructive

Așa cum menționează Musk, criticile constructive pe care ceilalți ți le oferă sunt neprețuite. Câteodată criticile sunt greu de auzit, dar fac parte din procesul de învățare. Dacă dorești să ai succes în afaceri, învață să nu iei feedback-ul personal.

Acest sfat este util chiar dacă nu încerci încă să lansezi un startup. Când ești prea mult implicat într-un proiect, este adesea dificil să mai vezi greșelile, astfel încât contribuția altora poate fi extrem de valoroasă.

Treci la treabă

Musk nu a construit Tesla stând într-un birou de pe colț și uitându-se la angajați cum muncesc. El a explicat că, în calitate de lideri ai companiilor, cofondatorii și directorii executivi trebuie să se implice acolo unde este necesar pentru a menține compania pe linia de plutire.

„Trebuie să faci tot felul de sarcini pe care poate nu îți dorești să le faci şi care nu sunt foarte interesante pentru tine”, a spus el. „Trebuie să fii pregătit să faci tot ce trebuie și să lucrezi oricât e nevoie. Nici o sarcină nu este prea jos. Cred că asta este atitudinea potrivită pentru CEO-ul unui startup.”

Funcția de CEO poate include orice, de la răspunsul direct la telefoane la curățarea bucătăriei de la birou, atunci când compania ta este abia la început. Fii pregătit să îți sufleci mânecile și să te treci la treabă.

Discută atunci cand sunt diferențe de opinii

Deși este important ca noii angajați să îți împărtășească viziunea, membrii echipei pot deveni uneori deconectați. Acest lucru nu este ideal, dar nu este neapărat un capăt de lume sau un motiv pentru a elimina persoana din echipă.

Dacă un angajat începe să se comporte într-un mod care nu se aliniază cu cultura companiei tale, Musk recomandă să vorbești cu el și să-i explici care este problema. În cele mai multe cazuri, el a spus că persoana își va schimba comportamentul, dar dacă nu, trebuie să fii pregătit pentru separarea drumurilor voastre.

Angajează cu gândul la o potrivire culturală

Când angajezi oameni noi, trebuie să te asiguri că se integrează bine în echipa ta. Musk subliniază importanța lucrului în echipă și alinierea așteptărilor încă de la început.

„Cred că este important ca toată lumea să înțeleagă exact care este misiunea, care este scopul și că atunci când se alătură companiei, aceştia devin parte din obiectivul general”, a spus Musk. „Atâta timp cât acest scop este clar definit și înțeles, iar oamenii spun „da”, aceștia sunt de acord cu acest obiectiv atunci când se alătură companiei – aşadar nu se alătură doar unui salariu, ci cred în ceea ce face compania … ”

Sursa: Entrepreneur.com

Foto: Pixabay

Citește și Cum ajută echipele distribuite la rezolvarea problemelor cu care se confruntă startup-urile europene

  •  
  •  
  •  
  •  
  •