Angajatorii români prognozează cel mai puternic climat de angajare din ultimii 10 ani

Previziunea Netă de Angajare din trimestrul IV/2018 este de +19%, cea mai puternică Previziune raportată în România din trim. IV/2008 până în prezent, arată Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă, referitor la intervalul octombrie – decembrie 2018.

Perspectivele pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă se îmbunătățesc cu 4, respectiv 6 puncte procentuale față de trimestrul precedent, III/2018 și față de anul anterior (trim. IV/2017). 24% din cei 627 de angajatori români chestionați pentru ediția din trim. IV/2018 a studiului raportează că au în vedere creșteri de personal, în timp ce 9% intenționează scăderea numărului total de angajați. Intențiile de angajare sunt pozitive, în mai mică sau mai mare măsură, în toate cele opt regiuni și zece sectoare industriale analizate.

Angajatorii romani prognozeaza cel mai puternic climat de angajare din ultimii 10 ani - 1

Angajatorii din regiunea Sud sunt cei mai optimiști din țară, raportând o Previziune Netă de Angajare de +28%, cea mai puternică din ultimii zece ani. Tot în regiunea Sud se raportează și cea mai consistentă îmbunătățire de la trimestru la trimestru, Previziunea consolidându-se cu 18 puncte procentuale față de trimestrul III/2018. Cea mai solidă îmbunătățire de la an la an este raportată de angajatorii din regiunea Sud-Vest, unde Previziunea Netă de Angajare de +24% este nu doar cu 25 de puncte procentuale mai puternică decât în ​​trim. IV/2017, ci și cea mai robustă Previziune raportată în regiune din trim. II/2008 până în prezent.

Angajatorii din Nord-Est au raportat o îmbunătățire de 24 de puncte procentuale față de anul trecut, Previziunea Netă de Angajare situându-se la +23%, cea mai puternică perspectivă pentru regiune din istoria sondajului în România. Optimismul angajatorilor din regiunea Sud-Est este cel mai amplu din trim. III/2008,  până în prezent, aceștia raportând o Previziune Netă de Angajare de +23%. Deși sunt favorabile și indică un ritm de angajare relativ, perspectivele din regiunea București și Ilfov sunt cele mai puțin luminoase din țară. Previziunea Netă de Angajare de +13% slăbește atât față de trim. III/2018, cu 2 puncte procentuale, cât și față de trim. IV/2018. Un declin similar de la trimestru la trimestru și de la an la se raportează și în regiunea Vest, unde Previziunea Netă de Angajare pentru intervalul octombrie – decembrie 2018 este de +15%.

Angajatorii romani prognozeaza cel mai puternic climat de angajare din ultimii 10 ani - 2

Citește și Cum să fii mentorul cuiva care nu îşi cunoaşte obiectivele în cariera

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •