Cinci greșeli mari ale afacerilor mici

Cinci greseli mari ale afacerilor mici

Afacerile mici fac multe greșeli care ar putea avea un impact major asupra membrilor echipei și asupra liniei de bază. Terry Duncan, președinte al Duncan Management Consulting Services, a întâlnit mullte dintre aceste greșeli la prima sursă și a ghidat mulți clienți pentru a corecta diverse astfel de probleme.

Desigur, ar fi nerealist să ne așteptăm ca orice afacere să funcționeze complet fără greșeli. Dar dacă le învățați pe unele dintre cele mai frecvente cu care s-au confruntat alți antreprenori și proprietari de afaceri, puteți evita să cădeți în capcane pentru care ați putea plăti chiar și cu prețul afacerii.

Duncan a împărtășit, într-un interviu pentru Small Business Trends, câteva dintre principalele greșeli pe care le-a văzut la afacerile mici și a oferit soluții pentru acestea.

Așezarea angajaților în cutii generice

Probabil ați auzit multe dintre generalizările care spun că cei din generația Millennials nu sunt jucători de echipă sau că cei numiți ”baby-boomers” nu sunt inovatori. Aceste generalizări nu sunt doar dăunătoare pentru angajați, dar pot afecta și atmosfera de lucru în cadrul organizației voastre.

Duncan explică faptul că astfel de idei au, din start, o conotație negativă. Oamenii pot simți această tensiune atunci când ajung în compani, iar managerul a decis deja asupra eticii și modului în care angajații respectivi interacționează cu ceilalți.

Citește și: Cum se exprimă diversitatea în organizații?

Soluție: Duncan spune că angajatorii ar trebui să angajeze pe baza meritelor, în loc să ia în considerare orice ipoteze bazate pe vârstă sau generație. De fapt, dacă puteți construi o echipă formată din mai multe generații, afacerea voastră ar putea beneficia de un mediu de lucru cu adevărat divers.

Duncan spune: „Oferiți oamenilor ocazia de a-și demonstra valoarea. Fiecare generație are puncte forte și mai slabe. În momentul în care ei lucrează împreună, obțineți cele mai bune rezultate.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •