Cum să folosești tehnologia pentru a crește productivitatea

Cum sa folosesti tehnologia pentru a creste productivitatea

Proprietarii de afaceri de pretutindeni sunt inundați de ideea că trebuie să îmbrățișeze cea mai recentă descoperire tehnologică, dacă doresc să rămână de succes pe o piață în continuă evoluție. În timp ce mulți oameni înțeleg importanța inovării, cu toate acestea, relativ puțini antreprenori și manageri știu să se descurce de fapt cu privire la îmbunătățirea productivității zilnice cu ajutorul tehnologiei digitale.

Citește și: Cele mai bune sfaturi pentru productivitatea echipelor de la distanță

Câteva sfaturi pentru a îmbunătăți productivitatea cu ajutorul tehnologiei:

Află despre schimbare înainte de a o îmbrățișa

Poate cel mai important lucru de știut este că trebuie să înveți minuțios despre schimbările tehnologice înainte de le implementa. Graba de a adopta o nouă inovație despre care nu știi mare lucru, va duce la pierderea bugetului limitat pe gadgeturi strălucitoare care nu fac mult mai mult decât să te distragă sau să îți consume din timp în încercarea de a afla cum funcționează. Studiază tendințele în curs și stabilește de ce atât de multe companii se angajează într-o anumită inovație. Un astfel de exemplu este tendința muncii la distanță, care devine ceva obișnuit în multe birouri, ca urmare a supraalimentării productivității americane, scrie business.com.

Munca de acasă este în mare măsură privită ca o metodă de creștere a productivității, de exemplu, în ciuda faptului că mulți critici au susținut că ar fi de fapt o degradare a eficacității organizaționale. Un studiu de doi ani de la Stanford demonstrează că angajații care lucrau de acasă erau mult mai productivi dintr-un singur motiv – erau mult mai fericiți. Unii critici afirmă că a lucra de acasă înseamnă că angajații nu vor lucra efectiv, dar, în realitate, rezultă mai puține distrageri și angajați mai fericiți, două lucruri care în general susțin productivitatea și profiturile.

Citește și: Trucuri prin care să îți sporești productivitatea dacă lucrezi de acasă

Niciodată n-ai fi putut fi confortabil să îmbrățișezi munca de la distanță dacă nu ai ști despre eficacitatea acesteia, dar acum, dacă ești bine pregătit, poți lua decizia corectă. Permiterea unor lucrători să stea acasă și să-și gestioneze responsabilitățile în mod digital poate fi extraordinar. Cu toate acestea, cei care sunt mai concentrați pe consolidarea productivității în cadrul biroului vor dori în continuare strategii fiabile pentru stimularea angajaților care rămân sub controlul lor direct.

Ia în considerare furnizarea de tehnologie angajaților

Un mod util de a folosi tehnologia pentru a îmbunătăți productivitatea biroului este de a oferi mai multă tehnologie direct lucrătorilor. Întreprinderile furnizează calculatoare și telefoane lucrătorilor de zeci de ani, dar abia recent a avut tendința de a oferi lucrătorilor telefoane inteligente personale, în mare parte pentru că mulți au fost atât de sceptici față de acest lucru. După cum se dovedește, furnizarea  telefoanelor de companie poate avea rezultate excelente dacă este gestionată cu atenție. Există argumente pro și contra demne de luat în considerare înainte de a le oferi lucrătorilor, dar ar trebui să te întrebi cum intenționezi să dotezi angajații cu instrumente valoroase care le-ar putea spori productivitatea.

Inițiativele de formare digitală nu sunt întotdeauna populare, dar este obligatoriu să înțelegi că nu trebuie să instruiești neapărat angajații pentru a-și face treaba, ci trebuie să îi antrenezi pentru a utiliza tehnologia digitală în timp ce își fac treaba.

Citește și: Cele mai bune aplicații de productivitate și eficiență pentru micile companii

Acest lucru nu va fi posibil fără un director tehnologic (CTO), lucru pe care mulți antreprenori și proprietari de afaceri presupun în mod greșit că nu și-l pot permite. În timp ce CTO-urile pot fi costisitoare în anumite cazuri, acestea merită aproape întotdeauna; Un specialist în tehnologie nu va simplifica doar pregătirea, dar va permite companiei să urce la bordul bandourilor digitale în timp ce acestea sunt încă relevante și valoroase.Un profesionist dedicat pentru a face față problemelor tehnologice nu doar va consolida productivitatea biroului, dar te va elibera de probleme presante din altă parte.

Nu-i distrage cu prea multe dispozitive

Oricât de important este să oferi angajaților tehnologia de care au nevoie pentru a avea succes, este, de asemenea, imperativ să îți dai seama că poți să exagerezi și să-i distragi cu prea multe dispozitive simultan.

Tehnologia comunicațiilor, de exemplu, este ieftină și de încredere în aceste zile. Este, de asemenea, ceva care îți poate supraîncărca productivitatea biroului fără a face lucrurile prea complicate; Permițând lucrătorilor să comunice cu serviciile de videochat, de exemplu, nu este un efort tehnologic dens, dar le va permite totuși să lucreze mai mult în mai puțin timp decât până acum. Pe lângă consolidarea canalelor de comunicare, tehnologia ar trebui să fie utilizată și pentru a stimula confortul angajaților, ceva care poate părea un lux, dar este de fapt un element esențial pentru obținerea unui profit.

Citește și: 12 trucuri pentru a îți spori productivitatea

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •