Cum să îți pui mai bine echipa la treabă

Te confrunti cu nevoia de a rezolva probleme si a gasi solutii creative care sa diferentieze echipa ta si compania in fata clientilor?

Eşti manager de echipă? Te confrunţi cu nevoia de a rezolva probleme şi a găsi soluţii creative care să diferenţieze echipa ta şi compania în fata clienţilor? Ai nevoie de o implicare mai mare din partea echipei pentru ca eforturile voastre să dea rezultate şi mai bune? Îţi propunem să participi la cursul “Abilități de facilitare pentru manageri”, unde vei afla cum să generezi împreună cu echipa ta soluţii creatoare şi potrivite pentru provocările din business.

Indiferent dacă eşti un manager la început de drum sau unul mai experimentat, la finalul celor două zile de curs, pe lângă tehnicile manageriale şi cunoştinţele pe care le deții, vei include în portofoliul tău şi abilităţile de facilitare de evenimente de învăţare şi şedinţe de lucru cu echipa ta. Impactul comun asupra business-ului va deveni mai semnificativ.

De ce merită să parcurgi acest program:

 • are o componentă de experimentare extinsă: fiecare participant va lucra pe durata cursului de 2-3 ori în faţa sălii, în rol de facilitator, definind o problemă, găsind cauze sau generând soluţii;
 • obții feedback la cald: oferim feedback la cald fiecărui participant care a exersat rolul de facilitator, astfel încât următoarea încercare să fie mai performantă;
 • experienţa: cea mai importantă resursă este experienţa participanţilor, chiar şi când ei nu sunt facilitatori experimentaţi; rolul nostru este să descoperim şi să folosim această valoare;
 • creem parteneriate de învăţare – un principiu similar coaching-ului, în care fiecare îşi sprijină partenerul sa îşi atingă obiectivele de dezvoltare; parteneriatele sunt surse extraordinare de creştere şi pot fi utilizate şi după finalul cursului.

Ce înseamnă să fii facilitator dacă eşti manager?

A fi facilitator din postura de manager înseamnă ca, împreună cu echipa, să analizezi structurat şi cu metodă situaţiile dificile de lucru, să identifici cauzele problemei, să găsești soluţii potrivite şi să creezi planuri de acţiune pentru rezolvarea problemei. Implicarea echipei în găsirea acțiunilor necesare atrage după sine descoperirea de soluţii aplicabile imediat, o mai bună participare a membrilor echipei la implementare şi, drept urmare, obţinerea unor performanţe superioare. În plus, echipa ta va fi mai motivată pentru că va simţi că este importantă pentru tine şi pentru business.

Sala în care se va derula acest program va fi un spaţiu de învăţare şi experimentare: vei învăţa, dar vei şi aplica imediat cele învăţate.

Când poţi aplica tehnicile de facilitare?

 • În schimbarea organizaţională: îţi va fi la îndemână să facilitezi întâlniri de echipă în care să înţelegi şi reduci rezistența la schimbare a oamenilor din echipa ta.
 • În rezolvarea problemelor: vei putea rapid să descoperi cauzele problemelor şi să găseşti soluţii de rezolvare împreună cu echipa; cunoscând bine specificul afacerii, soluţiile găsite vor fi imediat aplicabile.
 • În definirea proceselor: întâlnirile cu subiect arid pot deveni atrăgătoare prin crearea unui ambient plăcut şi stimulator pentru participanţi; metoda Kepner-Tregoe şi Diagrama Ishikawa te vor ajuta să obţii un rezultat detaliat şi aplicabil.
 • În caz de „Fun and Travel”: te vei putea implica cu succes în proiectarea evenimentelor de relaxare şi în identificarea celor mai potrivite recompense pentru echipa ta.
 • Pentru analiza şi creativitate

Aceste două procese pe care le veţi parcurge în timpul întâlnirilor de lucru cu facilitare îţi vor dezvolta ambele emisfere cerebrale; conexiunile pentru găsirea soluţiilor se vor face mai rapid; tehnicile Brainstorming şi Brainwriting te vor ajuta.

Solicită-ne broşura cursului sau mai multe detalii pe adresa viviana.andone@mmmconsulting.ro sau cere-ne contacte ale oamenilor care au fost deja la curs şi de la care poţi afla direct cum a fost experienţa lor, astfel încât să te convingi şi tu că merită.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •