De ce ne sperie criptomonedele și cum rezolvăm această problemă

De ce ne sperie criptomonedele si cum rezvolam problema

De la apariția primei criptomonede, Bitcoin, mulți oameni au afișat îngrijorări cu privire la această tehnologie. Spre deosebire de tehnologia mamă, blockchain, criptomonedele au determinat mulți oameni să fugă de ele.

De ce ne sperie criptomonedele și cum rezolvăm această problemă

Sectoarele financiare și guvernele lumii sunt la frontieră în lupta împotriva acestor monede digitale. De fapt, unele bănci și alte instituții financiare au refuzat să-și ofere serviciile companiilor legate de cripto, în timp ce unele guverne au fugit din calea lor pentru a crea legi care să le interzică în jurisdicțiile lor, scrie entrepreneur.com.

Citește și: Cele mai populare 10 cursuri online din 2018, conform platformei Coursera

În timp ce aceste măsuri ar putea fi adoptate din diferite motive, factorul care stă la baza este frica. Deci, de ce oamenii se sperie de criptomonedele și cum putem să scăpăm de această problemă?

Lipsa de înțelegere

Inițial, conceptul de monedă digitală părea foarte realist. Oamenii nu au înțeles cum pot tranzacționa cu bani virtuali. Mai mult, cum ar putea folosi acești bani în timp ce niciun sistem sau guvern nu emite și nu reglementează monedele? Diverse seminarii, academii de blockchain și alte organizații care doresc să ajute oamenii să înțeleagă mai bine conceptul, multe sunt încă în întuneric.

Cunoașterea criptomonedelor este răspândită pe scară largă în țările dezvoltate, dar evoluția acestora nu este atât de stabilită în țările în curs de dezvoltare, în special în unele părți din Africa și Asia, care au prea puține cunoștințe despre acestea. Lipsa de înțelegere a determinat unele guverne să caute servicii de la experți din acest spațiu în speranța de a-și ajuta cetățenii să înțeleagă tehnologia înainte de a investi toate activele lor.

Citește și: Ce transformări aduce blockchain până în 2020?

Soluție posibilă: Cel mai bun loc pentru a începe ar fi furnizarea de educație despre blockchain și criptomonede. Acest lucru va permite investitorilor și noilor adepți ale tehnologiei să facă alegerile corecte. În cele din urmă, educația va reduce incertitudinile, iar cunoștințele vor înlocui în cele din urmă unele dintre aceste temeri și vor crește adoptarea acestor tehnologii.

Ofertă legală zero

Criptomonedele nu sunt emise de nicio bancă centrală. Mai degrabă, sunt contracte inteligente descentralizate. Acest lucru a făcut ca ele să nu fie recunoscute ca fiind mijloace legale de plată. Legalitatea criptomonedelor ridică temeri de-a lungul diferitelor cercuri, în special unele guverne care se tem că dacă acest sistem nu reușește, va reduce economiile mari. Alții se îngrijorează că, întrucât criptomonedele nu sunt mijloace de plată legale, încurajează activități ilegale precum spălarea banilor, terorism și alte fraude. Rapoartele indică faptul că a existat o creștere a crimelor și înșelătoriei legate de cripto în ultimii ani, iar investitorii au devenit victima în fața persoanelor care profită de o lipsă de cunoștințe în rândul investitorilor.

Citește și: Revoluția confidențialităţii: modul în care Blockchain ne transformă economia

Natura volatilă

Criptomonedele sunt cele mai volatile investiții din lume. Prețul ar putea scădea sau crește drastic doar în câteva minute. Din acest motiv, mulți se tem să investească în industrie, așa cum s-a demonstrat atunci când prețul Bitcoin a crescut pe tot parcursul anului 2017, dar a scăzut în anul următor. Deși nu există nici o îndoială că natura volatilă a criptomonedelor ar putea cauza frică, este o caracteristică care face ca investiția în spațiu să fie un risc demn de luat.

Soluție posibilă: volatilitatea Crypto nu este la fel de rea pe cât de mulți o consideră. În mod deosebit, mulți au utilizat această caracteristică pentru a obține profituri comerciale. Așadar, dacă te gândești să investești sau să tranzacționezi oricare dintre criptomonede, este recomandabil să nu înțelegi doar limita ta de risc, ci să obții o perspectivă profundă despre piața criptă și moneda în care vrei să investești.

Citește și: Ar trebui ca business-urile să mizeze pe bitcoin?

Amenințări de securitate

Monedele digitale sunt disponibile online, ceea ce le face vulnerabile hackerilor. Păstrarea în siguranță a banilor online nu este o muncă ușoară pentru unii, în special pentru cei care nu înțeleg cum funcționează aplicațiile precum portofelele și schimburile crypto. În ciuda faptului că schimburile și persoanele fizice iau măsuri suplimentare pentru a-și asigura fondurile, hackerii găsesc în continuare modalități de a fura, ceea ce îi face pe oameni reticenți să folosească aceste criptomonede.

Soluție posibilă: În primul rând, proprietarii de criptomonede trebuie să-și asigure backup-ul portofelelor.

Sursa foto: Unsplash 

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •