Iată cum reușesc oamenii extrem de eficienți să elimine drama din viaţa lor

Iata cum reusesc oamenii extrem de eficienti sa elimine drama din viata lor

Cineva îţi taie calea în trafic. Un coleg te-a exclus din nou dintr-o serie de e-mail-uri care conțin informațiile de care ai nevoie pentru a-ţi face treaba. Partenerul tău de viaţă se răstește la tine, dintr-o dată.
Probabil simțiți nevoia să răspunzi instant cu aceiași monedă. Însă, înainte de a reacţiona, fă un pas în spate și gândește-te.
Când te-a ajutat vreodată o reacţie impulsivă într-o anume situaţie? Cu siguranţă aceasta este necesară în caz de urgență, dar în afară de situațiile care pun viața în pericol, indiferent de situaţia cu care te confrunţi, rezultatul va fi mai bun dacă îţi vei oferi un anumit spațiu de reflecție.

Creează spațiu între o provocare cu care te confrunţi și răspunsul tău
Sue Hawkes, în cartea ei “Chasing Perfection: Shatter the Illusion; Minimizați îndoiala și maximizați succesul”, arată că modul în care oamenii interpretează o situație dictează experiența lor. Însă interpretările nu sunt întotdeauna exacte. Ea scrie:
“Tot ce facem este să mergem împreună într-un parcurs, cu orice reacție emoțională avem, atunci când, în schimb, ne-am putea întreba: „Așteaptă o clipă, sunt aceste gânduri adevărate? Văd lucrurile așa cum sunt, sau reacționez la ceva ce s-a întâmplat în trecut?” Deseori, răspunsurile noastre la provocări se bazează pe lucrurile pe care le-am internalizat și care nu au nici o bază – și acele „lucruri” pot fi negative și ne pot doborî, punând la încercare starea noastră internă de pace și conectare la noi înșine.”
În loc să reacționezi, ea sugerează să pui o pauză, să reflectezi și să respiri până când îţi găsești echilibrul intern.

Controlul atitudinii tale este o mare parte a succesului
Recunoaște că cel mai ușor este să ai o reacţie emoțională. Cu toate acestea, atingerea succesului implică deseori lucruri dificile. Lance Tyson, autorul cărţii: “Vânzărea este un joc îndepărtat: închide afacerea și concurează într-o lume complexă”, o spune astfel:
“Oamenii de succes sunt preocupați de rezultatele care plac. Persoanele care nu au succes sunt preocupate de un proces plăcut. O persoană de succes se concentrează cu totul asupra rezultatului. O persoană care nu are succes este îngrijorată de modul în care o face să se simtă ceea ce face.”
Dacă dorești rezultate bune, fă efortul de a te gândi conștient la ce se întâmplă și la ce este adevărat și alege în mod deliberat o cale care este utilă.

Există o diferență între reacție și răspuns
Este o distincţie importantă, conform lui Richard B. Joelson, psihoterapeut specializat în asistenţă socială. Reacția este o acțiune în opoziție cu ceva, fără dezbatere, adesea imediat. Răspunsurile implică o gândire atentă, sunt adesea bine prezentate și demonstrează respect pentru cealaltă persoană. “Când oamenii care se luptă cu faptul că sunt prea reactivi recunosc daunele pe care le pot face și încep să formuleze în mod deliberat răspunsuri atente, în locul reacțiilor impulsive, interacțiunile lor încep să reflecte un grad mai ridicat de competență emoțională „, scrie el. „Ca urmare, ei trăiesc cu mult mai puțin regret
și reduc nevoia de a repara daunele în relațiile lor cu ceilalți”.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Te chinui să-ţi găsești motivaţia? Nu cere sfaturi, oferă-le!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •