9 lucruri pe care le face un bun comunicator

9 lucruri pe care le face un bun comunicator

Oamenii de comunicare de succes nu doar fac lucrurile diferit, ei sunt fundamental diferiți, arată încredere, integritate, empatie și răbdare, la un loc cu abilități de negociere, de relaționare interpersonală, aplanare de conflicte și dezvoltare de încredere și respect între oameni. Nu sunt doar lideri, sunt și modele, scrie Forbes. Fie că vorbim de un singur individ sau de un grup mare, cei mai buni comunicatori stabilesc raporturi în mod distinct. Iată nouă lucruri pe care aceștia le fac pentru a obține rezultatele dorite:

1. Se conectează mereu la nivel individual

Liderii lucrează de obicei cu grupuri de oameni cărora li se adresează unitar, la același nivel. Oamenii de comunicare de succes dezvoltă un soi de intimitate care îi face pe cei din sală să se simtă important și că dialogul se poartă doar cu el. Nu exista nici un truc, liderii știu că pentru a obține acest nivel de relaționare trebuie să fie autentici. Să evoce aceleași sentimente, aceeași energie, să ofere atenție în mod egal întregii mulțimi de parcă ar fi un singur individ. Cei care reușesc asta cu grupuri extinse se conectează mult mai facil atunci când trebuie să comunice cu o singură persoană.

2. Caută interacțiune

Un bun comunicator nu galopează prin informație pentru a spune tot ceea ce avea de spus. Acesta nu este un mod eficient de a capta atenția oamenilor și nu conduce niciodată la dialog constructiv. Ei își scanează publicul și își ajutează discursul astfel încât oamenii să asculte. Cel mai bun indicator pentru ei este momentul în care oamenii încep să pună întrebări.

3. Știu când trebuie să fie tăcuți

Cei mai buni oameni de comunicare știu că procesul nu este o stradă cu sens unic, implicit trebuie să își lase ascultătorii să vorbească și, în timp ce ei vorbesc să analizeze nu doar mesajul, ci și modul în care acesta e transmis: ton, cuvinte, viteză etc.