Această ajustare rapidă a mentalităţii te va ajuta să faci faţă presiunii

Aceasta ajustare rapida a mentalitatii te va ajuta sa faci fata presiunii

Iată două adevăruri bine cunoscute despre psihologia umană: primul, suntem predispuși la o senzaţie de sufocare atunci când ne simţim sub presiune. Atunci când mizele încep să fie ridicate, majoritatea oamenilor vor fi dărâmaţi. Și, al doilea, suntem ostili pierderilor. Oamenii urăsc să piardă ceva ce au deja mai mult decât se bucură să câștige ceva nou. Ar putea fi o legătură între aceste două aspecte ale minții umane?

Asta a căutat să descopere cercetătorul de la Școala de Medicină Johns Hopkins, care a realizat o serie fascinantă de studii în care a scanat creierul participanților pe măsură ce aceștia jucau jocuri pe calculator ce necesitau o coordonare fizică, totul pentru recompense financiare din ce în ce mai mari.

Blogul din Marea Britanie a Societății Psihologice de Cercetare a venit cu un post lung cu toate detaliile pentru cei interesați de specificul neuroștiinței. Dar, pentru cei ce cunosc mai puțin detaliile din structura creierului, esența este următoarea: se pare că oamenii de știință au descoperit un truc simplu, dar eficient, pentru a te împiedica să mai simţi că efectiv te sufoci atunci când începi să simţi presiunea.

Mentalitatea care te împiedică să mai fii stresat sub presiune
Perspectiva cercetătorilor s-a bazat pe o simplă observație. Mai mulți participanți supuși la situaţii de risc mediu au clacat mai devreme și acest lucru s-a reflectat într-o reducere a activității în zona creierului, cunoscută sub numele de striatum ventral, care joacă un rol în coordonarea mișcării. Ar putea oamenii de știință să găsească o modalitate de a ține blocat declanșatorul presiunii pentru mai mult timp?

Răspunsul s-a dovedit a fi unul pozitiv. Ei au descoperit că trucul ar fi de a modifica felul în care participanţii la studiu se gândeau la recompensa oferită. Cercetătorii au emis ipoteza că presiunea în continuă creștere i-a făcut pe participanți să înceapă să se teamă de pierderi mai mult decât să se străduiască să câștige. Ce s-ar întâmpla dacă ei ar reajusta condițiile pentru a se asigura că schimbarea de perspectivă nu s-a întâmplat?

Citește și Iată 2 idei care ţi-ar putea îmbunătăţi viaţa imediat