Încearcă aceste strategii de cinci minute pentru a elimina stresul

Incearca aceste strategii de cinci minute pentru a elimina stresul

Stresul este o parte normală a vieții – mai ales atunci când ești antreprenor. Cu toate presiunile interne și externe cu care se confruntă un proprietar de afaceri, numărul de situații stresante și copleșitoare pe care trebuie să le rezolve poate părea să crească cu fiecare zi care trece.

Indiferent dacă te îngrijorează o chestiune personală sau o problemă ce ţine de afaceri, este ușor să lași acele momente să îţi deraieze cursul și să îţi ocupe timp și energie prețioasă. De aceea este esențial să ai mecanisme de adaptare rapide și sănătoase pentru a-ţi reseta mintea atunci când te simțiți copleșit.

Pentru a te ajuta, poţi găsi mai jos șapte strategii recomandate antreprenorilor pentru a trata stresul în 5 minute sau mai puțin.

Numără până la cinci.
Mulți antreprenori simt că o formă de meditație este cea mai rapidă și mai ușoară cale de a opri sentimentul de anxietate. Julian Montoya, fondator și manager al JM11 Investments, face acest lucru numărând încet, de la cinci la unu.

„Când ajung la unu, trebuie să schimb ce făceam, să iau o pauză rapidă, să beau puțină apă și să fiu conștient de respirația mea”, spune Montoya. „Acest lucru îmi permite să mă opresc și să elimin emoția din deciziile următoare pe care trebuie să le iau.”

Întinde-ţi corpul.
Uneori, o scurtă pauză fizică poate avea același efect de reîmprospătare ca și o pauză mentală. Potrivit lui Charles Koh, co-fondator al Pixery, Inc., poți încerca un exercițiu simplu de întindere atunci când te simțiți stresat.

„Ridicați-vă sau staţi jos pe podea și începeți să vă întindeți gâtul, talia, spatele, brațele, picioarele și coloana vertebrală”, explică el. Acest lucru va reduce stresul, îmbunătăţește elasticitatea și mobilitatea și va relaxa acei mușchi încordaţi care creează tensiune în corpul vostru. Acest exerciţiu va îmbunătăţi, de asemenea, claritatea și productivitatea mentală.

Fă o plimbare rapidă, fără telefon.
Ai nevoie de puțină activitate fizică mai mult decât de întindere? Încearcă să faci o plimbare antrenantă afară, de cinci minute – fără a avea telefonul cu tine.

„Faptul că te detașezi timp de cinci minute fără a avea alte distrageri, te ajută să obții o perspectivă asupra lucrurilor importante și a celor care nu merită”, spune Stephanie Wells, fondator al Formidable Forms. „Când te întorci, vei fi mai concentrat și gata să te ocupi de următoarea sarcină.”

Citește și Există o soluţie pentru a câștiga o oră în plus în fiecare zi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •