Orice se învață! Inclusiv cum să faci business

De ce învățăm mai bine atunci când nu suntem singuri?

Pe lângă opțiunea de a studia într-o formă de învățământ formală, ce alte opțiuni există? Atâta timp cât suntem conștienți că nu ne-am născut învățați și că lumea este în continuă dezvoltare, vom avea resurse pentru a învăța. Subiectele management și business cuprind mai multe categorii: soft skills (coordonare echipe, vorbitul în public) și hard skills (marketing, finanțe, contabilitate).

Vă propunem câteva resurse online pe care vă puteți baza pentru a vă deschide orizontul cunoștințelor în domeniul de business ales de către voi. O evoluție interesantă este dată de învățarea alături de un mentor care are o experiență mai vastă. Acesta poate veni în sprijinul tău cu sfaturi și idei folositoare.

Este important să îți setezi obiective pentru relația de mentorat care să favorizeze colaborarea și alegerea unui mentor potrivit. Aceste persoane resursă pot fi găsite în rețeaua ta de cunoștiințe sau pe LinkedIn. Pot fi întrebați și prietenii, care îți pot recomanda oameni din comunitatea lor.

Înscriete-te într-un program de Toastmasters. Ele există în România și sunt o comunitate puternică de profesioniști în diverse arii din business. Avantajele aderării la un astfel de grup sunt multiple, printre ele fiind dezvoltarea vorbitului în public, a livrării unui mesaj concludent, networking de calitate.

“Școlile online” sunt resurse incredibile de conținut, mai ales că multe sunt accesibile având abonamente foarte ieftine sau sunt gratuite. Putem numi câteva: academia Khan, Edux, MIT, Investopedia (dedicat subiectului financiar), TED.com și lista continuă. HUBSpot oferă certificări în marketing (e-mail, inbound etc.), iar Harvard Business Review publică articole cu insight-uri importante de business.

Podcast-urile sunt utile pentru oameni dinamici, cu o zi plină. Ele pot fi ascultate pe drum, în trafic, la antrenament. Câteva surse ar fi: 100$ MBA, EntreLeadership, Read to lead și altele.

Construiește o rețea de profesioniști pe care să îi urmărești pe Twitter, LinkedIn și chiar Facebook. Listele pot conține reprezentanți din piața locală, regională sau internațională. Alege-i pe cei care scriu relevant pentru tine și fii deschis către noi nume care să te inspire.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •